Οι Αζέροι απαντούν στους συνοικιακούς μας διανοουμένους

Η Τουρκία με minimum εμπλοκή τουρκικών στρατευμάτων και την δημιουργία μιας task force ισλαμιστών καθίσταται αναπόσπαστο και ουσιαστικό μέρος της διευθέτησης του μέλλοντος αυτών των χωρών.

 

Ραφαήλ Α. Καλυβιώτης

Εμείς εδώ από την Δημοκρατία έχουμε προειδοποιήσει με κάθε τρόπο ότι οι καιροί αλλάζουν. Η Τουρκία με τα τεκταινόμενα τόσο στην Συρία, όσο στην Λιβύη και στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ απέδειξε ότι σε έναν πολυπολικό κόσμο δύναται να επιτελέσει τον ρόλο εκείνο που οι συνοικιακοί συστημικοί δημοσιογράφοι προσπαθούν να σας πείσουν ότι αδυνατεί.

Φίλες και φίλοι σας κοροϊδεύουν. Και σας κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα. Η Τουρκία με minimum εμπλοκή τουρκικών στρατευμάτων και την δημιουργία μιας task force ισλαμιστών καθίσταται αναπόσπαστο και ουσιαστικό μέρος της διευθέτησης του μέλλοντος αυτών των χωρών.

Οι δημοσιογράφοι των συστημικών ΜΜΕ αναπαράγουν την παθητική και ράθυμη κουλτούρα που γέννησε η Μεταπολίτευση. Να είμαστε δηλαδή παθητικοί δέκτες των εξελίξεων και να περιμένουμε μία απο την ΕΕ να μας σώσει, μία από τις ΗΠΑ με καινούργιο αφήγημα τον δήθεν φιλέλληνα Μπάϊντεν και προσφάτως να αναρωτιούνται μήπως και μας σώσει ο Λαβρόφ με μία πιθανή αναθέρμανση των σχέσεων Ρωσίας και Ελλάδος.

Κανένας δεν θα μας σώσει. Κανένας δεν θα κάνει την δουλειά που πρέπει να κάνουμε εμείς για τους εαυτούς μας.

Αν απέδειξε κάτι η πολεμική σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι ότι η φιλοπατρία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υπεράσπιση των πατρώων εδαφών. Εμείς βέβαια από τα ΜΜΕ μέχρι τα πανεπιστήμια και τα σχολεία μας διδάσκουμε τα παιδιά μας ότι τα Έθνη είναι φαντασιακές κοινότητες. Όπως και να έχει πάντως ούτε η φιλοπατρία από μόνη της δεν φτάνει. Χρειάζονται σύγχρονα εξοπλιστικά συστήματα. Και η Ελλάδα τα χρειάζεται ΑΜΕΣΑ.

Διαβάζοντας όμως τον καθηγητή Ι. Μάζη στην ΕΣΤΙΑ αλλά και έχοντας τον στην εκπομπή μας την Δευτέρα στο right2thebone (την οποία σας συστήνω οπωσδήποτε να δείτε) ούτε αυτό δεν κάνουμε σωστά. Διότι από ό,τι φαίνεται προκρίνονται οι φρεγάτες ΜΜSC έναντι των Μπελαρά πράγμα που δεν συντελεί στην γεωπολιτική μας αναβάθμιση! Τουλάχιστον όχι με την παρούσα μορφή τους και με τις παρούσες όπως καταγράφονται στον τύπο δυνατότητες.

Aν κάτι δίδαξαν ιδίως σε εμάς οι Αζέροι είναι ότι όσες οδυνηρές ήττες και εάν είχαν υποστεί κατά την διάρκεια της δεκαετίας του ’90 ποτέ δεν το έβαλαν κάτω και ουδέποτε σταμάτησαν να διεκδικούν τα «χαμένα» εδάφη ασχέτως εάν εμείς οι Έλληνες είμαστε στην καρδιά μας με το πλευρό των Αρμενίων. Τα χρήματα που συσσώρευσαν από την ενέργεια τα χρησιμοποίησαν για εξοπλιστικά προγράμματα και την κατάλληλη στιγμή με σωστή διπλωματική και στρατιωτική προσέγγιση και ισορροπώντας με την Ρωσία εκμεταλλεύτηκαν την προσέγγιση της τελευταίας με την Τουρκία.

Οι Αρμένιοι λοιπόν είναι κράτος υπόδειγμα για τους «ορθολογιστές», «εκσυγχρονιστές» και φιλότουρκους πολιτικούς και δημοσιογράφους μας. Αλλά εδώ η ίδια η ελληνική ιστορία βρίθει από παραδείγματα ανασυγκρότησης ιδίως κατά την περίοδο των βαλκανικών πολέμων και οι καθηγητές που διδάσκουν ιστορία και πολιτικές επιστήμες στη νέα γενιά τους εξηγούν ότι η Μεγάλη Ιδέα ήταν ένα εθνικιστικό αφήγημα που ήταν υπαίτιο για την Μικρασιατική καταστροφή. Ευτυχώς για τους Αζέρους τέτοιου είδους δηλητηριώδης γενιά διανοουμένων δεν φαίνεται να έχει περάσει από την χώρα τους δείχνοντάς μας εν τοις πράγμασι πώς ένα σοβαρό κράτος φέρνει εις πέρας τις παραγγελίες των προγόνων του και τους πόθους του λαού του. Χωρίς φανφαρισμούς. Χωρίς πομφόλυγες. Αλλά με σοβαρότητα και σχέδιο.

 

*Ο Ραφαήλ Α. Καλυβιώτης είναι Πρόεδρος Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.