Κορονοϊός: Γιατί οι Κινέζοι νίκησαν τον ιό

“Οι Κινέζοι είδαν το θέμα πολύ σοβαρά. Προσέχουν πολύ” μας είπε και πρόσθεσε “κατά το ταξίδι μάς έγινε δύο φορές θερμομέτρηση σε όλους τους επιβάτες στην πτήση από την Αθήνα για την πόλη Chengdu.

 

Της Εύης Κατσώλη

Ταξίδι στην Κίνα εν μέσω κορονοϊού. Αγωνία, αβεβαιότητα, ίσως και φόβος. Ένα ταξίδι που καθίσταται πιο δύσκολο λόγω των αντίξοων συνθηκών που έχει διαμορφώσει η πανδημία. Ο κ. Νικόλας Παπαχατζής ασχολείται με τις επιθεωρήσεις πλοίων και ταξιδεύει συχνά λόγω της φύσης της δουλειάς του. Προορισμός του αυτή τη φορά είναι η Κίνα. Μιλώντας στο enikos.gr καταθέτει τη δική του εμπειρία του από το ταξίδι και εξηγεί γιατί οι Κινέζοι έχουν καταφέρει να νικήσουν τον κορονοϊό.

“Οι Κινέζοι είδαν το θέμα πολύ σοβαρά. Προσέχουν πολύ” μας είπε και πρόσθεσε “κατά το ταξίδι μάς έγινε δύο φορές θερμομέτρηση σε όλους τους επιβάτες στην πτήση από την Αθήνα για την πόλη Chengdu. Έγινε έλεγχος όλων των τεστ που προηγήθηκαν, covid test πραγματοποιούνται σε όλους τους επιβάτες, ενώ τόσο οι τελευταίοι όσο και το πλήρωμα με την άφιξή μας μπαίνουμε σε καραντίνα 14 ημερών σε ξενοδοχείο για τον κορονοϊό. Μόλις προσγειωθήκαμε δε, μας έκαναν και νέο τεστ”.

Ζητώντας από τον κ. Παπαχατζή να μας περιγράψει πώς βιώνουν την καθημερινότητά τους πλέον οι Κινέζοι, τονίζει ότι “πλέον οι Κινέζοι κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς μάσκες, εκτός από όσους θέλουν να τη φορούν με δική τους πρωτοβουλία. Ξέρετε πολλοί Κινέζοι φορούσαν μάσκες για προστασία από διάφορους ιούς πολύ πριν από τον νέο κορονοϊό. Έχουν επανέλθει πάντως στην κανονικότητα της καθημερινότητας στο 100%. Άλλωστε πλέον μετρούν πολύ μικρό αριθμό κρουσμάτων, ακόμη και μονοψήφιους αριθμούς”.

Όπως είπε ο ίδιος, “μιλάω με πολλούς Κινέζους. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι κατάφεραν να νικήσουν τον κορονοϊό τόσο επειδή οι ίδιοι έδειξαν συνέπεια στην τήρηση των μέτρων και επειδή το lockdown ήταν απόλυτο, τηρώντας το. Έχουν απαγορεύσει μάλιστα και τις εισαγωγές κάποιων προϊόντων από χώρες που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα, ενώ η δική μας ήταν η τελευταία πτήση, καθώς κλείνει ξανά τις πτήσεις από το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να μην δέχεται επισκέπτες από χώρες με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο”.

Σε ερώτηση για το εάν φοβάται τον κορονοϊό, ο κ. Παπαχατζής απάντησε: “Φοβάμαι μην κολλήσω γιατί σκέφτομαι την οικογένειά μου και γενικώς δεν θα ήθελα να κολλήσω κανέναν. Προσέχω όμως πολύ και όταν και όπου ταξιδεύω αλλά και στην Ελλάδα”.

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.