Χιλιάδες τουρκοκύπριοι ξεσηκώνονται κατά του Ερντογάν!

Στους δρόμους της κατεχόμενης Λευκωσίας ξεχύθηκαν αργά το απόγευμα χιλιάδες Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι στέλνουν μήνυμα κατά των ξένων παρεμβάσεων στο βόρειο Τμήμα της Κύπρου.

 

Toυ Γιώργου Χρυσάνθου από το alphanews.live

Στους δρόμους της κατεχόμενης Λευκωσίας ξεχύθηκαν αργά το απόγευμα χιλιάδες Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι στέλνουν μήνυμα κατά των ξένων παρεμβάσεων στο βόρειο Τμήμα της Κύπρου. Πρώτος και μοναδικός αποδέχτης η Τουρκία, την οποία οι Τουρκοκύπριοι κατηγορούν ότι με την τακτική της προσπαθεί να αλλοιώσει την κοσμικότητα της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

B34CA18C F806 4A8D 881C A35956F9A8A9
Με μαζική συμμετοχή και στην παρουσία ηγετών της αντιπολίτευσης, Τουρκοκύπριοι διαδήλωσαν το βράδυ της Τρίτης 10 Νοεμβρίου 2020 υπέρ της Δημοκρατίας και της βούλησής τους.
Με συνθήματα όπως «η Κύπρος είναι κοσμική και θα παραμείνει», «Δεν θέλουμε διορισμένο διαχειριστή», «Με αντίσταση θα κερδίσουμε» έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα κατά των τουρκικών πρακτικών, λίγες ημέρες μάλιστα πριν την κάθοδο Ερντογάν στην Κύπρο.

Ο Διευθυντής Ειδήσεων του Alpha Κύπρου Γιώργος Κασκάνης σχολίασε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του σταθμού ότι οι εικόνες της διαμαρτυρίας των Τουρκοκυπρίων θυμίζουν εικόνες από το 2003 οπόταν χιλιάδες Τουρκοκύπριοι διαδήλωσαν ενάντια στα διχοτομικά σχέδια του Ραουφ Ντενκτάς.

Και διερωτήθηκε πότε οι Ελληνοκύπριοι πραγματοποίησαν μια τόσο μεγαλειώδη διαμαρτυρία κατά της Τουρκίας και πόσο σημαντική είναι μια τέτοια κινητοποίηση εν καιρω πανδημίας, την ώρα που στα κατεχόμενα ισχύουν αυστηρά μέτρα και τι σημαίνει αυτό τη στιγμή που ο Ρετζεπ Ταγιπ Ερντογάν κάνει αισθητή την παρουσία του στα κατεχόμενα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.