Εμβόλιο Pfizer: Πώς εκατομμύρια δόσεις θα φυλάσσονται στους -75 βαθμούς Κελσίου

Ελπίδα για επιστροφή στην κανονικότητα προσέφερε η ανακοίνωση της Pfizer ότι το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού είναι κατά 90% αποτελεσματικό. Η ανακοίνωση αυτή έδωσε θάρρος στον πλανήτη ότι ο εφιάλτης οδεύει προς το τέλος, καθώς ελάχιστες εβδομάδες απομένουν ώσπου το εμβόλιο, η παραγωγή του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει, φθάσει σε όσους το έχουν ανάγκη.

Μέχρι τότε έρχονται στη δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν όλα τα στάδια παρασκευής και παραγωγής του εμβολίου σε Γερμανία και Βέλγιο, ενώ εκατομμύρια δόσεις του θα πρέπει να φυλάσσονται σε τόνους πάγου στους -75C. Σ’ αυτές τις φωτογραφίες βλέπουμε την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλεται να αναπτυχθεί και να γίνει μαζική παραγωγή του νέου εμβολίου. Όλα ξεκινούν στον “βιοαντιδραστήρα” ο οποίος παράγει τον τεχνητό γενετικό κώδικα στην καρδιά της καινοτόμου θεραπείας, την οποία ανέπτυξε η γερμανική εταιρεία BioNTech. Όταν το εμβόλιο εγχέεται στον οργανισμό, αυτός ο κώδικας τον ενθαρρύνει να δημιουργήσει με ασφάλεια τα δικά του αντίγραφα της πρωτεΐνης-ακίδας στο περίβλημα του ιού, ώστε το ανοσοποιητικό σύστημα να μπορεί να το αναγνωρίζει και να το αποκρούει.

Αλλά το σχέδιο είναι μόνο η αρχή, με τον φαρμακευτικό κολοσσό της Pfizer να αναλαμβάνει να παράγει εκατομμύρια δόσεων, περιλαμβανομένων και των 10 εκατομμυρίων που υποσχέθηκε στη Βρετανία έως το τέλος του έτους. Αυτό το εμβόλιο, το οποίο απαιτεί δύο δόσεις και πρέπει αρχικά να φυλάσσεται σε εξαιρετικά κρύες θερμοκρασίες, δεν είναι το πιο απλό να διατεθεί, σε σύγκριση με τα πιο παραδοσιακά εμβόλια ή αυτά που μπορούν να διατηρηθούν σε θερμοκρασία δωματίου σε μορφή σκόνης.

Τόνοι πάγου διατηρούν τις δόσεις στους -75C και οι θερμικοί αισθητήρες θα παρακολουθούν τη θερμοκρασία αυτού του πολύτιμου φορτίου καθώς αποστέλλεται σε όλο τον κόσμο. Το εμβόλιο μπορεί να διατηρηθεί σε θερμοκρασία ψυγείου – αλλά μόνο για πέντε ημέρες. Ήταν τόσο επείγουσα η κατάσταση με την πανδημία, που η Pfizer, από κοινού με άλλες φαρμακευτικές εταιρείες, άρχισε να παράγει δόσεις ακόμη και προτού υπάρξουν στοιχεία ότι το εμβόλιο θα ήταν αποτελεσματικό. Έτσι, εκατοντάδες χιλιάδες δόσεις έχουν ήδη δημιουργηθεί από το τέλος του καλοκαιριού στο Πουρς του Βελγίου, που θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη, με την πόλη Καλαμαζού στο Μίσιγκαν να αναλαμβάνει την τροφοδοσία των ΗΠΑ.

1: Κώδικας-κλειδί: Ο συνθετικός γενετικός κώδικας που προτρέπει τον οργανισμό να δημιουργήσει την πρωτεΐνη-ακίδα του ιού – και έτσι να αποκρούσει τον ιό- παράγεται στις εγκαταστάσεις της BioNTech στο Μάιντς της Γερμανίας.

2 Γραμμή παραγωγής: Τεχνικοί εργαστηρίου συλλέγουν το εμβόλιο σε ειδικές φιάλες υπό ειδικά αποστειρωμένο περιβάλλον.

3. Διαδικασία καθαρισμού:
Η παραγωγή μεταφέρθηκε στο εργοστάσιο της Pfizer στην Πουρς του Βελγίου και το υγρό φιλτράρεται ώστε να διασφαλιστεί πως είναι απαλλαγμένο από μόλυνση.

 

4. Κέντρο πλήρωσης φιαλιδίων: Οι τεχνικοί προετοιμάζονται για βαρύ φόρτο εργασίας, με την Pfizer και την BioNTech να στοχεύουν σε ένα δισεκατομμύριο δόσεις το επόμενο έτος.

 

5. Εμβόλιο: Τα εμβόλια είναι έτοιμα να μεταφερθούν στα γυάλινα φιαλίδια που τελικά θα χρησιμοποιηθούν για τις ενέσεις.

6. Καπάκια στα φιαλίδια: Τα καπάκια τοποθετούνται στα φιαλίδια στο εργοστάσιο που θα προμηθεύει την Ευρώπη.

7. Ασφάλεια: Κάθε δόση του εμβολίου πρέπει να επιθεωρείται και να ελέγχεται προσεκτικά

 

8. Η κατάψυξη: Πρέπει να αποθηκεύεται σε πολύ κρύο χώρο αποθήκευσης στους περίπου -75C για να διατηρεί σταθερή χημική κατάσταση

 

9.Συντήρηση στον πάγο: Η Pfizer λέει ότι το εμβόλιο μπορεί να διατηρηθεί μόνο σε κανονικές θερμοκρασίες ψυγείου για πέντε ημέρες, επομένως παραμένουν κατεψυγμένα για αποστολή.

10. Πολύτιμο φορτίο: Όλα έτοιμα για μεταφορά και προμήθεια στον κόσμο

 

11. Συσκευασία: Σε κιβώτια ελεγχόμενης θερμοκρασίας

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.