Απειλή για την ανθρωπότητα η στρατιωτική συνεργασία Τουρκίας – Ουζμπεκιστάν

Ο παράφρονας Ερντογάν συνεχίζει το εφιαλτικό για την ανθρωπότητα σχέδιο του, συνδυάζοντας τον παντουρκισμό με τον νεοοθωμανισμό. Θέλει να διευρύνει την λογική του «ενός έθνους, πολλά κράτη» που έχει επιτύχει ήδη με το Πακιστάν και του Αζερμπαϊτζάν.
Νέος στόχος, το αχανές Ουζμπεκιστάν! Θέλει να μετατρέψει 35,000,000 Ουζμπέκους, σε νέο τουρκικό στρατό, εκμεταλλευόμενος την γλωσσική συγγένεια. Η Ελλάδα δυστυχώς θα έπρεπε να απαντήσει υπενθυμίζοντας τους Ουζμπέκους την κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου που και οι ίδιοι επιθυμούν. Δυστυχώς κάνουμε ολέθρια λάθη.

Τασκένδη, 27 Οκτωβρίου (πρακτορείο Xinhua) – Ο Πρόεδρος του Ουζμπεκιστάν Σάβκατ Μιρτζιάγιεφ συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χούλουσι Ακάρ για να συζητήσουν την ανάπτυξη στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, όπως ανέφερε την Τρίτη το γραφείο Τύπου του προέδρου του Ουζμπεκιστάν.
Ο Μιρτζιάγιεφ σημείωσε τη δυναμική ανάπτυξη της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ουζμπεκιστάν-Τουρκίας που βασίζεται σε αιώνιους (!!) δεσμούς φιλίας και αδελφοσύνης, οι οποίοι έχουν αναβαθμιστεί σε νέο επίπεδο με κοινές προσπάθειες τα τελευταία τρία χρόνια.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές συζήτησαν την κατάσταση και τις προοπτικές στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας, καθώς και την εφαρμογή προγραμμάτων για την εκπαίδευση στρατιωτικού προσωπικού και τη δημιουργία επαφών μεταξύ εξειδικευμένων πανεπιστημίων, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.
Την ίδια ημέρα, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Ακάρ συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό Άμυνας του Ουζμπεκιστάν Μπακοντίρ Κουρμπάνοφ. Υπέγραψαν συμφωνία στρατιωτικής-οικονομικής συνεργασίας.

7032BE43 C762 459D A9DF 218948076476
Το Ουζμπεκιστάν των 35 εκατομμυρίων κατοίκων φαίνεται ότι περνάς στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας με στρατιωτική μάλιστα συνεργασία. Παγκόσμιος εφιάλτης.

Καταλαβαίνουμε πλέον ότι ο Ερντογάν δεν στοχεύει σε μία περιορισμένη εξάπλωση της τουρκικής επιρροής, αλλά σε ένα σχέδιο υλοποίησης του παντουρκισμού, το οποίο πλέον συνιστά απειλή για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.