Αμερικανικές εκλογές: Δημοσκοπική αντεπίθεση Τραμπ

Μια δημοσκόπηση για λογαριασμό του Reuters, στην πολιτεία του Μίσιγκαν, σύμφωνα με την οποία Τραμπ και Μπάιντεν είναι πολύ κοντά, ίσως και να σηματοδοτεί αντεπίθεση από τον Τραμπ, σύμφωνα με αναλυτές, δεδομένου ότι Ουισκόνσιν, Πενσιλβάνια, Μίσιγκαν, Βόρεια Καρολίνα, Αριζόνα και Φλόριντα έχουν την μεγαλύτερη δυναμική για την ανάδειξη νικητή στις αμερικανικές εκλογές.

Με το 28% των ερωτηθέντων στο Μίσιγκαν να έχει ήδη ψηφίσει, ο Μπάιντεν προηγείται σταθερά με 51% έναντι 44% του Τραμπ. Από την προηγούμενη εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος κέρδισε μια μονάδα. Στη Βόρεια Καρολίνα, όπου έχει ήδη ψηφίσει το 18%, η διαφορά των δυο υποψηφίων είναι σχετικά μικρή, με 49% για τον Μπάιντεν και 46% για τον Τραμπ.

Στη Φλόριντα, ο Τραμπ κατάφερε να μειώσει τη διαφορά σε μόλις 2 μονάδες: 49% το ποσοστό του Μπάιντεν και 47% εκείνο του Τραμπ.

Οριακή η διαφορά των δύο και στην Πενσιλβάνια, όπου ο Αμερικανός πρόεδρος μείωσε τη διαφορά από την προηγούμενη εβδομάδα, συγκεντρώνοντας 45% (από 44%). Ο Μπάιντεν «έπεσε» στο 44% από το 51% της προηγούμενης εβδομάδας.

Τα «πρωτεία» έχει αδιαμφισβήτητα ο Μπάιντεν, σε Ουισκόνσιν και Αριζόνα. Στην Ουισκόνσιν ο Μπάιντεν διεύρυνε το προβάδισμά του κατά μία μονάδα, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, φτάνοντας το ποσοστό του στο 51% έναντι 43% του Τραμπ. Στην Αριζόνα, το προβάδισμα του Δημοκρατικού υποψήφιου αυξήθηκε κατά 2 μονάδες, αγγίζοντας το 50%. Ο Τραμπ στην πολιτεία συγκεντρώνει 46%.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.