Ο Ερντογάν “απασφάλισε”: Ζήτησε από τους Τούρκους να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τον τουρκικό λαό να μποϊκοτάρει τα γαλλικά προϊόντα μετά την απάντηση του Προέδρου της Γαλλίας Εμάνουελ Μακρόν, στα σχόλια που έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος.

“Γίνεται όλο και πιο δύσκολο να είσαι μουσουλμάνος και να ζεις με τον ισλαμικό τρόπο ζωής στις δυτικές χώρες”, δήλωσε ο πρόεδρος σε εκδήλωση που διοργανώθηκε για το Mawlid an-Nabi (γέννηση του Προφήτη Μωάμεθ) στην Άγκυρα.

“Πιστεύω ότι τα θεσμικά όργανα της ΕΕ έχουν μεγάλη ευθύνη στην αντιμετώπιση της ισλαμοφοβίας. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν μπορεί πλέον να αγνοήσει την ισλαμοφοβία”, είπε. “Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί πρέπει να καλέσουν τον Μακρόν, ο οποίος οδηγεί το αντι-μουσουλμανικό μίσος στην ήπειρο, να σταματήσει τις πολιτικές του”, συνέχισε.

«Όπως στη Γαλλία μερικοί λένε ‘μην αγοράζετε τις τουρκικές μάρκες’, απευθύνομαι από εδώ στο έθνος μου: κυρίως μην προσέχετε τις γαλλικές μάρκες, μην τις αγοράζετε», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα.

Στην ίδια ομιλία ο Ερντογάν συνέκρινε τη μεταχείριση της οποίας τυγχάνουν οι μουσουλμάνοι στην Ευρώπη με με τη μεταχείριση των Εβραίων πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και κατηγόρησε ορισμένους ευρωπαίους ηγέτες για «φασισμό» και «ναζισμό».

«Μια εκστρατεία λυντσαρίσματος, παρόμοια με αυτή που έγινε εναντίον των Εβραίων της Ευρώπης πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, διεξάγεται εναντίον των μουσουλμάνων», υποστήριξε κατά την ομιλία του ο Ερντογάν.

Πηγή: ΑΠΕ, Daily Sabah

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.