Μακρόν: Θα ζούμε με τον κορονοϊό τουλάχιστον έως τα μέσα του 2021 – Στο ένα εκατ. τα κρούσματα στη Γαλλία

Σε δηλώσεις που έκανε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη διάρκεια επίσκεψής του σε νοσοκομείο, τόνισε ότι η χώρα θα πρέπει να ζει με τον νέο κορονοϊό τουλάχιστον έως το επόμενο καλοκαίρι, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν σχέδια, σε αυτήν τη φάση, να περιοριστούν οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας που στοχεύουν στο να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε στον ιστότοπό του πως ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στη Γαλλία ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο. Το τελευταίο 24ωρο στη χώρα καταγράφηκαν 42.032 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 1.041.075. Αυξήθηκε επίσης δραματικά ο αριθμός των νεκρών, που έφτασαν την Παρασκευή τους 298, από 162 την Πέμπτη.

Σε νοσοκομεία νοσηλεύονται 15.008 ασθενείς (χθες ήταν 14.032) και από αυτούς οι 2.441 έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Η Γαλλία καθίσταται έτσι η έβδομη χώρα στον κόσμο που ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο κρούσματα, μετά τις ΗΠΑ (8,4), την Ινδία (7,8), τη Βραζιλία (5,3) και τη Ρωσία (1,5). Η Αργεντινή και η Ισπανία έχουν επίσης ξεπεράσει αυτό το ψυχολογικό όριο, κατά μερικές χιλιάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.