Τουρκία: Εκτόξευση πυραύλου σε περιοχή που θα γίνονταν δοκιμές των S-400 – Βίντεο

Πύραυλος εκτοξεύθηκε από την Τουρκία στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας όπου είχαν δεσμευτεί για τη διεξαγωγή δοκιμών των S-400.

Πύραυλος εκτοξεύθηκε στον ουρανό την Παρασκευή στη Μαύρη Θάλασσα, στην ακτή της Τουρκίας, όπου ο στρατός αναμένονταν να δοκιμάσει τους ρωσικούς S-400, σύμφωνα με βίντεο που έχει στη διάθεσή του το Reuters.

Το βίντεο, που τραβήχτηκε από την παράκτια πόλη, Σινώπη, δείχνει μία στενή στήλη καπνού που κατευθύνεται ψηλά στον ουρανό. Τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία εξέδωσε ειδοποιήσεις δεσμεύοντας αεροπορικό χώρο και ύδατα ανοιχτά των ακτών προκειμένου να διεξάγει ασκήσεις με βολές.

Οι δοκιμές των S-400, εφόσον επαληθευτούν, πιθανόν να προκαλέσουν νέα ένταση μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ, οι οποίες αντιτίθενται σθεναρά στην αγορά του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας από τη Μόσχα ισχυριζόμενες ότι θέτουν σε κίνδυνο τα συστήματα άμυνας του ΝΑΤΟ.


Η Ουάσινγκτον αντέδρασε πέρσι αναστέλλοντας τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 και έχει απειλήσει με κυρώσεις την Άγκυρα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.