Η Αλβανία έλαβε το μήνυμα ότι δεν θα μπει ποτέ στην ΕΕ εάν δεν σεβαστεί την ελληνική μειονότητα

Η Αλβανία φαίνεται να έλαβε το μήνυμα, ότι ο μη σεβασμός των δικαιωμάτων της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της κλείνει την πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το εάν η Αλβανία «κόπτεται» να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα άλλο ζήτημα.

Όπως γράφει την Πέμπτη η αλβανική φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα shqiptarja.com, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, έστειλε ένα αυστηρό μήνυμα στα Τίρανα, δηλώνοντας ότι η Αλβανία να ξεχάσει τις ευρωπαϊκές της φιλοδοξίες, σε περίπτωση που δεν σέβεται εμπράκτως τα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Ο κ. Τσίπρας στην απάντησή του, συνεχίζει η αλβανική ιστοσελίδα, δήλωσε ότι το Ελληνικό ΥΠΕΞ προέβη σε συγκεκριμένες ενέργειες για το θέμα, και σε διμερές επίπεδο και ενημερώνοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση, αποστέλλοντας ξεκάθαρο μήνυμα, ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει σεβασμός προς την Ελληνική Μειονότητα, κυρίως σε θέματα ιδιοκτησίας αλλά και εφαρμογής του νόμου για τις Μειονότητες, δεν θα υπάρξει ευρωπαϊκή πορεία για τη γειτονική χώρα.

Ωστόσο, μια συζήτηση που οφείλουμε να κάνουμε σοβαρά στην Ελλάδα, όχι απαραίτητα δημόσια, είναι εάν όντως η Αλβανία επιθυμεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Αλβανία είναι ένας θύλακας ανομίας, παραγωγής και εμπορίας ναρκωτικών, εμπορίας ανθρώπων και κάθε άλλης πιθανής ή απίθανης εγκληματικότητας.

Σημαντικό μέρος του αλβανικού ΑΕΠ οφείλεται στα ναρκωτικά και σε άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.

Αλβανοί πολιτικοί της αντιπολίτευσης έχουν καταγγείλει ότι το αλβανικό τραπεζικό σύστημα ξεπλένει μαύρο χρήμα.

Εάν η Αλβανία ενταχθεί ποτέ στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι υποχρεωμένη να καταπολεμήσει όλη αυτή τη μαφιόζικη «οικονομία». Συμφέρει κάτι τέτοιο την Αλβανία; Μάλλον όχι.

Ιδίως όταν είναι γνωστό στους πάντες ότι εκτός ότι η Αλβανία δεν έχει άλλη οικονομία, τα πραγματικά αφεντικά ή συνέταιροι των μαφιόζων κάθονται στα έδρανα της αλβανικής Βουλής και κατέχουν κυβερνητικούς θώκους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.