Ραγδαίες εξελίξεις φέρνουν οι δημοσκοπήσεις που φθάνουν στο Μαξίμου – Η μεγάλη ανατροπή και τι δείχνουν για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Η φθορά που εμφανίζει η κυβέρνηση σύμφωνα µε τα αποτελέσματα των πρόσφατων μυστικών δημοσκοπήσεων έχει προκαλέσει συναγερμό στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου. Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι ότι στην παρούσα φάση η φθορά μπορεί να είναι ελεγχόμενη αλλά εγκυμονεί ο κίνδυνος δημοσκοπικής κατάρρευσης τους επόμενους μήνες όταν ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας θα έρθει αντιμέτωπο µε τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Το µόνο παρήγορο για την κυβέρνηση είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίζει από τη φθορά και τα ποσοστά του παραμένουν στάσιμα.

Προφανώς αυτή η στασιμότητα οφείλεται στην εσωστρέφεια που εμφανίζει το τελευταίο τρίμηνο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στην έλλειψη πολιτικών πρωτοβουλιών µε κορυφαίο το συνέδριο, το οποίο θα συμβάλλει στο ξεκαθάρισμα της κατάστασης. Προβληματισμός επικρατεί στο Μαξίμου και για την πτώση που εμφανίζει η κυβέρνηση στα ποιοτικά στοιχεία. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί το τέλος της πολιτικής κυριαρχίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας.

Η εικόνα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης διασώζεται αποκλειστικά και µόνο εξαιτίας της υπεροπλίας που διαθέτει σε επίπεδο μέσων ενημέρωσης. Η δύναμη κρούσης σε κανάλια και εφημερίδες επιδρά παραμορφωτικά και καθυστερεί τη ραγδαία φθορά. Κορυφαίος δημοσκόπος αποκάλυψεότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν στο επόμενο διάστημα μεγάλες ανατροπές ικανές να αποδοµήσουν ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό. Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι την διαφαινόμενη κατάρρευση της μεσαίας τάξης και η τραγική κατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων αναγκαστικά θα προκαλέσει κραδασμούς σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής. Γιατί χωρίς μεσαία τάξη το πολιτικό σύστημα θα ταλανίζεται και θα εμφανίζει συμπτώματα αποσταθεροποίησης.

Η φθορά της κυβέρνησης έχει ισχυροποιήσει τη θέση των συνεργατών του πρωθυπουργού που τάσσονται υπέρ της προσφυγής σε εκλογές πριν η κατάσταση γίνει δραματική και µη αναστρέψιμή για το κυβερνών κόμμα. Αντίθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι οι υπουργοί και οι υφυπουργοί που αντιμετωπίζουν το σενάριο των πρόωρων εκλογών ως μια επικίνδυνη περιπέτεια. Στο Μαξίμου μπορεί να εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμα ανέτοιμος οργανωτικά να προχώρησε σε μια αντεπίθεση αποδυναμώνοντας την κυβέρνηση, αλλά θεωρούν περισσότερο επικίνδυνο το ενδεχόμενο η αντιπολίτευση να περάσει στην ίδια την κοινωνία.

Το εκρηκτικό μείγμα που προκαλεί η οικονομική κρίση, η πανδημία, ο φόβος για τις υγειονομικές επιπτώσεις από τον κορωνοϊό και η πορεία των εθνικών µας θεμάτων μπορεί να πυροδοτήσει ανά πάσα στιγμή ανεξέλεγκτες καταστάσεις σμπαραλιάζοντας στην κυριολεξία κυβέρνηση και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.

ΠΗΓΗ: kontranews.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.