Δημοσκόπηση: Πώς αξιολογούν οι πολίτες την κυβέρνηση – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Το δεύτερο μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης της εταιρείας Marc παρουσίασε την Πέμπτη ο Alpha με τα ευρήματα να είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα με τη διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου να ξεπερνά τις 20 μονάδες, ενώ στο ερώτημα για τον καλύτερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει… ψήφο εμπιστοσύνης από το 58,1%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας μόλις από το 24,8% των ερωτηθέντων.

Στα της αξιολόγησης της Κυβέρνησης, ένα ποσοστό της τάξης του 65,2% την αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά. Στα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ενδεικτικά και της δημοσκοπικής διαφοράς με το κυβερνών κόμμα, αφού στο ερώτημα τι πιστεύετε αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη κυβέρνηση, το 52,6% απαντά πως τα πράγματα θα ήταν χειρότερα. Το 26,7% δηλώνει “περίπου τα ίδια”, ενώ μόλις το 15,6% πιστεύει πως τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

Στην ερώτηση τι φταίει για την ύφεση, οι πολίτες δέίχνουν τον κορονοϊό η πανδημία σε ποσοστό 52,2, ενώ μόλις το 16,8% κατηγορεί την κυβέρνηση.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.