Νέα δημοσκόπηση: Σαρωτικό προβάδισμα ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Η Οικονομία είναι «το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης», ενώ τα «αγκάθια» είναι το προσφυγικό, η ασφάλεια και η Παιδεία, σύμφωνα με τις απαντήσεις των ερωτηθέντων

Διαφορά 15 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει μια νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Η «σφυγμομέτρηση» έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ της Κυριακής», και βάσει αυτής, η Οικονομία είναι «το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης», ενώ τα «αγκάθια» είναι το Προσφυγικό, η ασφάλεια και η Παιδεία.

Τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής:

ΝΔ: 37,1%

ΣΥΡΙΖΑ: 22,0%

ΚΙΝΑΛ: 5,8%

ΚΚΕ: 5%

Ελληνική Λύση: 4,8%

ΜέΡΑ25: 4,0%.

Πώς διαμορφώνεται η πρόθεση ψήφου σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis

Ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα ΠτΔ

Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναδεικνύεται πρόσωπο ευρείας αποδοχής και στην κοινωνία, καθώς το 59% των πολιτών συμφωνεί με τη συγκεκριμένη επιλογή.

dimoskopisi-star-mrb-20-01-2020

Δύο ακόμη δημοσκοπήσεις την περασμένη εβδομάδα

Νωρίτερα, μέσα στην εβδομάδα, δύο ακόμη δημοσκοπήσεις είδαν το φως της δημοσιότητας. Στην μία εξ αυτών, της εταιρίας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, η έρευνα δίνει 38% στην ΝΔ (όσο είχε και στην προηγούμενη μέτρηση έναντι 25,5% στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εμφανίζεται ενισχυμένος κατά 0.5%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ 26 με 3%.

Τέλος, σε δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία MRB και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ διαμορφωνόταν στις 13 μονάδες, με το κόμμα της κυβέρνησης να λαμβάνει 33% και τον ΣΥΡΙΖΑ 20%.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.