Νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis – Μικραίνει κι άλλο η ψαλίδα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (14/10/2017)

Μείωση της ψαλίδας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr. Σε σχέση με την άνοιξη (Δημοσκόπηση Μαρτίου) η ΝΔ δείχνει κάμψη της τάξης του 1,3% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει μια αύξηση της τάξης του 1,7%. 

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 22,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 12,3%. Τρίτο ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,6% και έπονται η Χρυσή Αυγή με 6,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,7%, η Ένωση Κεντρώων με 2,2% και το Ποτάμι με 1,9%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 0,9%. 

Αυτοί που δηλώνουν αναποφάσιστοι αγγίζουν το 12,2%, ενώ αυτοί που δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν λευκό και άκυρο στο 4,9%. Ότι δεν θα ψηφίσει απαντά αυθόρμητα το 9,1%. «Δεν ξέρω δεν απαντώ», δηλώνει το 3,3% ενώ άλλη απάντηση δίνει το 6,9%. Τα ποσοστά αυτά συνολικά φτάνουν το 29,5%. 

Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ κερδισμένοι σε σχέση με τα ποσοστά που πήραν τον Μάρτιο είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη (+1,6%) και Ποτάμι (+1,2%) που μετέχουν και στον νέο φορέα. Μικρή άνοδος για το ΚΚΕ στο +0,7%, μεγαλύτερη για τη Χρυσή Αυγή στο +2,5%. Τα μικρότερα κόμματα παρουσιάζουν γενικά αύξηση στα ποσοστά τους. 

Η ανάλυση της δημοσκόπησης από τον διευθυντή της Palmos Analysis: Πονοκέφαλοι για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ…

Εκτίμηση εκλογικής επιρροής 
Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στις 8 μονάδες με τη ΝΔ να συγκεντρώνει ποσοστό 30% και το ΣΥΡΙΖΑ 22%. 
Παράσταση νίκης
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 72%. Το 15% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θεωρούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. 
Η απροσδιόριστη ψήφος
Η απροσδιόριστη ψήφος προέρχεται σε μεγάλο ποσοστό από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Το 32% όσων δεν επιλέγουν σήμερα κάποιο κόμμα τον Σεπτέμβρη του 2015 είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Το ποσοστό αυτό για τη ΝΔ είναι στο 8%.
Προτιμότερη κυβέρνηση
Στο ερώτημα ποιο είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα των επόμενων βουλευτικών εκλογών, όποτε κι αν πραγματοποιηθούν, οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 39% ότι θα επιθυμούσαν μια οικουμενική κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 23% ενώ με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ 13%. 
Καταλληλότερος πρωθυπουργός
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 34% του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 26%. Το 39% των ερωτηθέντων απάντησε αυθόρμητα «κανένας από τους δυο». 
Συσπειρώσεις – μετακινήσεις
Αποτελεσματικότερη κυβέρνηση ανά τομέα 
Η ταυτότητα της έρευνας

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.