Δημοσκόπηση «βόμβα»: Στήθος με στήθος ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ – Η διαφορά «γκιλοτίνα» για Μητσοτάκη

Δημοσκόπηση ανατροπή δημοσιεύει το «Έθνος». Εντυπωσιακή μείωση της ψαλίδας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία τρεις ημέρες προτού ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών.

Η δημοσκόπηση της Κάπα Research που διενεργήθηκε για λογαριασμό του «Έθνους», προσδιορίζει τη διαφορά στο 3,4%.

Είναι η συσπείρωση των δημοκρατικών ψηφοφόρων γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα, απέναντι στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα του Μητσοτάκη.

Απέναντι σε ένα Μητσοτάκη που θέλει να καταργήσει το 8ωρο, που θεωρεί καλή ιδέα να δουλεύουμε 7 ημέρες την εβδομάδα, που οι δυτικές συνοικίες της Αθήνας είναι για να βγάζουν μόνο ψυκτικούς και όχι επιστήμονες, που υπακούει τυφλά στις εντολές του ανθέλληνα Βέμπερ, που όνειρό του είναι να εφαρμόσει ξανά πολιτική ΔΝΤ.

Σε ένα Μητσοτάκη υβρίδιο μια άκρατης νεοφιλελεύθερης δεξιάς με την ακροδεξιά των εξτρεμιστών και των σαλεμένων.

Η ίδια συσπείρωση είναι επίσης αποτέλεσμα του ρεβανσισμού των ακροδεξιών και ακραιφνών νεοφιλελεύθερων νεοδημοκρατών προς κάθε ψηφοφόρο της δημοκρατικής παράταξης.

Βλέποντας η δημοκρατική κοινωνική πλειοψηφία ότι έρχονται οι ακροδεξιοί ψυχοπαθείς και οι άκρατοι νεοφιλελεύθεροι να πάρουν τη «ρεβάνς», κάτι που δεν έκρυψαν ποτέ με αναρτήσεις τους στα social media, λογικό και αναμενόμενο ήταν να συσπειρωθούν γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα «για να αμυνθούν στους φασίστες», εκτιμά στο TRIBUNE καλός αναλυτής.

Το κλείσιµο της «ψαλίδας» αφήνει το παιχνίδι ανοιχτό και παραπέµπει σε µια αµφίρροπη αναµέτρηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 24,4%.

Η Νέα ∆ηµοκρατία 27,8%.

Στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή με 6,9%.

Το ΚΙΝΑΛ στην τέταρτη θέση µε 6,3%.

Στην πέµπτη το ΚΚΕ µε 5,3%.

Από τα ποσοστά φαίνεται πως για την τρίτη θέση θα δοθεί κρίσιµη µάχη ανάµεσα στη Χρυσή Αυγή, στο Κίνηµα Αλλαγής, αλλά και στο Κοµµουνιστικό Κόµµα Ελλάδος.

Το αξιοσηµείωτο είναι πως η νέα µέτρηση διενεργήθηκε το διήµερο 21-22 Μαΐου, δηλαδή την τελευταία εβδοµάδα της προεκλογικής περιόδου, επιβεβαιώνοντας την ανοδική τάση και τη δυναµική που αποκτά το σχήµα ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συµµαχία όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης.

Τα μικρότερα κόμματα

Η έρευνα της Κάπα Research αναδεικνύει και ενίσχυση του δικομματισμού, με τα δύο μεγάλα κόμματα να συγκεντρώνουν αθροιστικά ποσοστό 55,2% -το οποίο και θεωρείται ιδιαίτερα υψηλό για ευρωεκλογές. Μάλιστα, ενδέχεται να αγγίξει ακόμη και το 60%.

Όπως προκύπτει, επίσης, το 11,1% των ψηφοφόρων παραμένει αναποφάσιστο.

Την ίδια ώρα, σε ό,τι αφορά στα μικρότερα κόμματα, η δημοσκόπηση δείχνει πως πιθανότητα να διεκδικήσουν έδρα ή έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο έχουν:

Ελληνική Λύση με 2,9%.

Το Ποτάμι με 2,4%.

Το ΜέΡΑ 25 με 1,9% και ενδεχομένως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,8%.

Στα σηµαντικά ευρήµατα εντοπίζεται και η απάντηση των συµµετεχόντων (1.004 πολίτες) στο ερώτηµα «ποιος είναι ο αρχηγός που θέλουν να ενισχυθεί από τις ευρωεκλογές;».

Το 34% δηλώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όµως -πολύ κοντά- ένα άλλο 30% δηλώνει τον Αλέξη Τσίπρα.

Συγχρόνως, το 19% απαντά «κάποιον άλλον πολιτικό αρχηγό», το 15% «κανέναν» και το 2% δεν απαντά.

Τι θα επηρεάσει την ψήφο των πολιτών

Όσον αφορά στα θέματα τα οποία θα επηρεάσουν την ψήφο των πολιτών, πρώτος παράγοντας αναδεικνύεται η οικονομία με 52% ενώ ακολουθεί «η πορεία της Ελλάδας στην Ευρώπη» με 40%.

Τρίτος κατά σειρά παράγων επηρεασµού της ψήφου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θεωρείται το Μεταναστευτικό (35%), µε την «ιδεολογία» των ψηφοφόρων να καταλαµβάνει το ίδιο ποσοστό (35%). Το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών συγκεντρώνει 29%.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.