Νέα δημοσκόπηση: Πρωτιά της ΝΔ, παγιώνεται στην δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ – Η κατανομή των εδρών

Με υπερδιπλάσιο ποσοστό προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της MARC για τις ευρωεκλογές, στην οποία επιβεβαιώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το δεύτερο κόμμα, σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, που έρχεται τρίτο με διαφορά σχεδόν πέντε ποσοστιαίες μονάδες από το προπορευόμενό του.

Η δημοσκόπηση δημοσιεύεται στο Πρώτο Θέμα και στην πρόθεση ψήφου φέρνει πρώτη την ΝΔ με 31,1%, δεύτερον τον ΣΥΡΙΖΑ με 15,1%, τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 10,7% και τέταρτη την Ελληνική Λύση με 7,6%.  Ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,6%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,8%, η ΝΙΚΗ με 3,3%  και το ΜΕΡΑ 25με 2,4%. Στην ίδια δημοσκόπηση οι αναποφάσιστοι είναι 9,8%.

Στην εκτίμηση αποτελέσματος η ΝΔ παραμένει πρώτη με 33,3% ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος με 16,4%, το ΠΑΣΟΚ τρίτο με 12,1%, η Ελληνική Λύση έρχεται 4η με 8,7% και το ΚΚΕ πέμπτο, με 7,5%. Ακολουθούν η Πλεύση Ελευθερίας με 4,6%, η ΝΙΚΗ με 3,6% και το ΜΕΡΑ 25  με 2,8%.

Στην κατανομή εδρών, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να στέλνει στην Ευρωβουλή 8 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ 4 το ΠΑΣΟΚ 3,η Ελληνική Λύση 2, το ΚΚΕ 2, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας και η ΝΙΚΗ φαίνεται ότι εκλέγουν από έναν βουλευτή.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.