Δυνατή Ελλάδα

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 16 μονάδων για τη ΝΔ

Με 16 μονάδες διαφορά προηγείται η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Alpha.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 28,2% έναντι 12,2% του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,2%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 9,1%, η Ελληνική Λύση με 6,1%, η Νίκη με 3,2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,5% και οι Σπαρτιάτες με 2,3%.

Το 56% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση απαντά αρνητικά στο ερώτημα εάν «οι ευρωεκλογές θα είναι για σας μια ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας».

Καθόλου ικανοποιημένο από την κυβέρνηση δηλώνει το 45% των ερωτηθέντων, ενώ το 28% απαντά «λίγο» και το 25% «πολύ/αρκετά».

Ποσοστό 69% δεν είναι ικανοποιημένο από την αποτελεσματικότητα των μέτρων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Λανθασμένους χαρακτηρίζει το 62% τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε σχέση με τα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Το 53% διαφωνεί «με την καθιέρωση απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία, με κόστος για τους ασθενείς σαφώς μικρότερο απ’ ότι στα ιδιωτικά νοσοκομεία».

Η συντριπτική πλειοψηφία, το 87% των ερωτηθέντων, εκτιμά ότι η κυβέρνηση μπορεί να πάρει κι άλλα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

 

Το 56% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση απαντά αρνητικά στο ερώτημα εάν «οι ευρωεκλογές θα είναι για σας μια ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.