Δυνατή Ελλάδα

Δημοσκόπηση ALCO: Τα ποσοστά δημοφιλίας των πολιτικών αρχηγών – Ποιοι είναι οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί

Το δεύτερο μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης της ALCO παρουσίασε σήμερα ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA, με το κέντρο βάρος της να εστιάζεται στις συσπειρώσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, την γνώμη των πολιτών για τους υπουργούς και την ικανοποίηση του κόσμου από το έργο της κυβέρνησης.

Η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας, πέντε μήνες μετά τις εκλογές, φτάνει το 72% με τις μεγαλύτερες απώλειες του κυβερνώντος κόμματος να σημειώνονται προς το ΠΑΣΟΚ (4%) την Ελληνική Λύση (3%), ενώ ακολουθούν με 1% οι απώλειες προς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΙΚΗ. Ένα 3% δηλώνει πως θα ψηφίσει άλλο κόμμα και επίσης ένα 3% δηλώνει ότι θα προτιμήσει την αποχή.

Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 62%, με τις μεγαλύτερες απώλειες του κόμματος να σημειώνονται προς το ΠΑΣΟΚ (6%) και να ακολουθούν με 5% απώλειες προς ΚΚΕ, Πλεύση Ελευθερίας και προς Νέα Αριστερά. Οι απώλειες προς την ΝΔ είναι μόλις 1%, ενώ ένα 3% προτιμά την αποχή.

Η γνώμη για τους πολιτικούς αρχηγούς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας συγκεντρώνουν τις περισσότερες θετικές γνώμες με 40%. Το 29% εκφράζει θετική γνώμη για τον Νίκο Ανδρουλάκη, το 21% εκφράζεται θετικά για τον κ. Βελόπουλο, το 20% εκφράζεται θετικά για την κ. Κωνσταντοπούλου, το 18% για τον Κασσελάκη, το16% για τον κ. Χαρίτση, το 11% για τον κ. Νατσιό και το 5% εκφράζεται θετικά για τον κ. Στίγκα.

 

Το 41% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από την κυβέρνηση, το 30% δηλώνει λίγο ικανοποιημένο και το 27% δηλώνει πολύ ικανοποιημένο.

Πιο επιτυχημένος υπουργός της κυβέρνησης θεωρείται ο κ. Δένδιας με 32% και ακολουθούν οι κ.κ. Πιερρακάκης με 15%, Γεωργιάδης με 10%, Χατζηδάκης με 8%, Χρυσοχοΐδης με 6%, Κικίλιας με 4%, Κεραμέως με 3% και Βορίδης με 2%. Το 35% θεωρεί ότι κανένας υπουργός δεν είναι επιτυχημένος.

Σε ότι αφορά την ανακοινωθείσα φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, το 45% την θεωρεί δίκαιη, το 35% άδικη, ενώ ένα 20% δεν εκφράζει γνώμη

Σε ότι αφορά την ενίσχυση της αστυνόμευσης το 21% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρέπει να είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης, ενώ στην Αττική, το ίδιο πιστεύει το 40% των ερωτηθέντων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.