Δυνατή Ελλάδα

Η πρώτη δημοσκόπηση έπειτα από την εκλογή Κασσελάκη – Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Την εικόνα στο πολιτικό σκηνικό μετά τις εθνικές εκλογές, τις φυσικές καταστροφές, τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη δίνει νέα δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action24, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 31,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14%, το ΠΑΣΟΚ 10% ενώ ακολουθούν ΚΚΕ με 7,7%, η Ελληνική Λύση 4,8%.

Οι Σπαρτιάτες συγκεντρώνουν το 2,9%, η Πλεύση Ελευθερίας το 2,8% και η Νίκη το 3,7%. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 15%.

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 39,1% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 17,3%, Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 12,3%, το ΚΚΕ 9,5% και η Ελληνική Λύση 5,9%. Οι Σπαρτιάτες λαμβάνουν το 3,6% και η Πλεύση Ελευθερίας το 3,4%. Η Νίκη καταφέρνει να ανέβει στο 4,6%.

Στο ερώτημα εάν μετά την εκλογή Κασσελάκη μπορεί να υπάρξουν διασπαστικές τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 38,4% «μάλλον ναι» και σε ποσοστό 30,1% «ναι». Αρνητικά απαντά το 9,6% και «μάλλον όχι» το 17,8%.

Το 25% δηλώνει ικανοποιημένο με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. «Μάλλον ναι» απαντά το 22,2% και «μάλλον όχι» το 19,4%. Το 22,2% απαντά ότι δεν είναι ικανοποιημένο από την εκλογή Κασσελάκη. α

Στην ερώτηση πόσο τους απασχόλησε και πόσο παρακολούθησαν την διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ το 38,4% απαντά «καθόλου» και το 27,8% «λίγο«. Το 22,3% δηλώνει ότι παρακολούθησε αρκετά την διαδικασία εκλογής και το 9,3% πολύ.

Σε ποσοστό 33,7% οι πολίτες δηλώνουν ότι τα τελευταία γεγονότα τους επηρεάζουν πολύ στην απόφαση για το ποιον θα ψηφίσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στο κυβερνητικό έργο οι πολίτες δείχνουν ανικανοποίητοι με τα αντανακλαστικά που έδειξε η κυβέρνηση για τις καταστροφές και τα μέτρα στήριξης των πληγέντων. Το 47,9% απαντά ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από την κυβέρνηση και το 23,8% ότι είναι λίγο ικανοποιημένο.

Στο ερώτημα ποια είναι η βασική αιτία για την έκταση των καταστροφών σε Θεσσαλία και Έβρο το 34% «δείχνει» την κυβέρνηση και το 23,5% το κράτος και τις παθογένειες του. Το 20,7% απαντά ότι για τις καταστροφές ευθύνεται το πρωτόγνωρο μέγεθος των φυσικών φαινομένων και το 15% η αυτοδιοίκηση.

Στην ερώτηση πόσο ικανοποιημένοι είναι από το συνολικό έργο της κυβέρνησης οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 37,2% «καθόλου». Το 32,4% λέει «λίγο» και το 23,9% «αρκετά».

Το 48,6% απαντά ότι η ακρίβεια είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα για την χώρα. Το 42,5% θεωρεί την οικονομία και την ανάπτυξη το πιο σοβαρό πρόβλημα και το 22,3% τις φυσικές καταστροφές και την πολιτική προστασία.

Τέλος το 61,9% των πολιτών θεωρεί ότι αυτή την περίοδο η χώρα βαδίζει στην λάθος κατεύθυνση. Μόλις το 31,2% απαντά ότι η χώρα κινείται στην σωστή κατεύθυνση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.