Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Αλλάζουν γνώμη οι αρνητές του εμβολιασμού;

Σε διψήφια ποσοστά παραμένει η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, η οποία πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Στην πρόθεση ψήφου, σταθερή εμφανίζεται η εκλογική επιρροή της ΝΔ, την ώρα τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ υποχωρούν οριακά (0,5%). Σε ό,τι αφορά το ΚΙΝΑΛ βλέπει ενίσχυση των ποσοστών του κατά 1,5 μονάδα.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 24,5%, το Κίνημα Αλλαγής 8,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Ελληνική Λύση 4%, το ΜέΡΑ 25 συγκεντρώνει 3% ενώ οι Έλληνες 1,5%.

Δημοσκόπηση Pulse

Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 34,5% (σταθερό από τη δημοσκόπηση Σεπτεμβρίου)  ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 23,5% (από 24% στη δημοσκόπηση Σεπτεμβρίου), το Κίνημα Αλλαγής 8% (από 6,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση), το ΚΚΕ 5% (από 6%), η Ελληνική Λύση 3,5% (από 4,5%), το ΜέΡΑ 25 συγκεντρώνει 3% (σταθερό) ενώ οι Έλληνες 1,5% (σταθερό).

Δημοσκόπηση Pulse

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 41%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας κρίνεται ως ο καταλληλότερος πρωθυπουργός από το 25% των ερωτώμενων. Το 30% απαντά ότι κανένας από τους δυο δεν είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Δημοσκόπηση Pulse

Μέτρα στήριξης

Για τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης σχετικά με την προστασία των καταναλωτών από τις ανατιμήσεις, το 40% τις αξιολογεί θετικά, το 41% αρνητικά και το 18% δεν γνωρίζει ή δεν απαντά. Παράλληλα, το 86% θεωρεί πως θα χρειαστούν και πρόσθετα μέτρα.

Ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά

Στα ελληνοτουρκικά, το 60% απάντησε πως ανησυχεί για τη στάση της Τουρκίας, το 18% ανησυχεί μέτρια, το 14% δεν ανησυχεί, ενώ το 8% δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

Δημοσκόπηση Pulse

Οι συμφωνίες Ελλάδας με Γαλλία και ΗΠΑ

Οι πολίτες ρωτήθηκαν και για τις δύο συμφωνίες της Ελλάδας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Για την ελληνογαλλική συμφωνία το 65% την είδε θετικά, το 18% αρνητικά, ενώ το 17% απάντησε πως δεν ξέρω/δεν ενημερώθηκα.

Για την ελληνοαμερικανική συμφωνία το 58% την είδε θετικά, το 22% αρνητικά και το 20% απάντησε δεν ξέρω/δεν ενημερώθηκα.

Αρνητές και εμβόλια

Στην ερώτηση αν έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου το 73% απάντησε ότι έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση, το 15% δεν γνωρίζω/δεν απαντώ, το 7% δεν έχω κάνει και δεν θα το κάνω, ενώ το 5% δεν έχω κάνει, θα το κάνω αργά ή γρήγορα.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 56% των ανεμβολίαστων πολιτών δεν δέχονται να εμβολιαστούν και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθαρίζουν ότι τίποτε δεν πρόκειται να τους μεταπείσει.

Για το ποιος τρόπος θα μπορεί να πείσει -όσους δεν έχουν εμβολιαστεί- να κάνουν το εμβόλιο, το 1% απάντησε η επιδείνωση των δεικτών, το 14% η περισσότερη ενημέρωση, το 1% οι ιστοσελίδες και τα ΜΜΕ, το 8% οι άνθρωποι της θρησκείας, το 8% αν γίνει υποχρεωτικό, το 56% τίποτα, το 6% κάτι άλλο, το 5% με διαβεβαιώσει/μελέτες και το 1% δεν απάντησε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.