Ποια είναι τα ευρήματα που ανησυχούν το Μέγαρο Μαξίμου

Η χθεσινή δημοσκόπηση της MRB εκλαμβάνεται από το Μαξίμου ως η πρώτη προσωπική αποδοκιμασία για τις επιλογές του πρωθυπουργού. Δεν είναι μόνο η  υπουργοποίηση του Θάνου Πλεύρη που  βρίσκει αντίθετους σχεδόν τους μίσους ψηφοφόρους της ΝΔ. Αλλά για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση, ένας στους τρεις ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος, αποδοκιμάζει ευθέως το σύνολο του ανασχηματισμού, ο οποίος βαρύνει αποκλειστικά τον πρωθυπουργό.

Ισχυρή αποδοκιμασία για τις επιλογές του πρωθυπουργού είναι και η άποψη των πολιτών για  τον νέο Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη. Ενώ μόλις ένας στους τρεις έλληνες έχουν θετική άποψη για το συγκεκριμένο πρόσωπο, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να παραβιάσει συνταγματικές αρχές και ηθικές αξίες προκειμένου να του δώσει την υπηκοότητα, αγνοώντας την βασική αρχή της συγκεκριμένης διαδικασίας που απαιτεί μία πλήρη αποδοχή του «τιμώμενου» προσώπου.

Η αξιολόγηση της διαχείρισης της πανδημίας που αποτελούσε το ισχυρό όπλο για την Κυβέρνηση, φθίνει επικίνδυνα. Ο κόσμος που συμμετείχε την έκρινε κατά 54% αρνητικά και 39,9% θετικά. Μπορεί το ποσοστό να μην μοιάζει συντριπτικό, όταν όμως η πολιτική της κυβέρνησης έχει την απόλυτη ασυλία από τα ΜΜΕ, λόγω και της στήριξης των φαρμακοβιομηχανιών εμβολίου, η επικράτηση των αρνητικών απόψεων στο συγκεκριμένο ερώτημα, είναι το πλέον ανησυχητικό εύρημα τις δημοσκόπησης.

nb dimoskopisi mrb deth2

Είναι ακριβώς αυτό το στοιχείο που ανησυχεί τους αναλυτές του Μαξίμου και παραπέμπει στην έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για την κυβέρνηση.

Όταν χάνεις την ναυαρχίδα της πολιτική σου, τότε δεν χρειάζεται καν να σχολιάσεις τα του υπολοίπου «στόλου».

Αυτός είναι ο λόγος που οι υπόλοιπες πτυχές της έρευνας, δεν προβλήθηκαν καν. Τα αποτελέσματα εκεί ήταν ακόμα πιο επώδυνα. Πτυχές που μέχρι πρότινος προβάλλοντο σε κάθε έρευνα.

Υπό αυτά τα ευρήματα, ίσως ο πρωθυπουργός αναγκαστεί να προσφύγει στις κάλπες πρόωρα, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν το θέλει. Ήταν ακριβώς οι κρυφές δημοσκοπήσεις που είχαν στα χέρια τους ισχυροί παράγοντες των ΜΜΕ που ώθησαν μέσω δημοσιευμάτων να απαιτούν από τον πρωθυπουργό να μην εμμείνει στην απόφαση που ανακοίνωσε στο Βελλίδειο, όπου απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Υπάρχει διάχυτος ο φόβος από ισχυρά συμφέροντα που η επιβίωσή τους εξαρτάται από την παραμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία, ότι πλέον η οποιαδήποτε καθυστέρηση στον χρόνο των εκλογών, απομακρύνει το σενάριο της αυτοδυναμίας. Την οποία φυσικά δεν επιδιώκει ούτε ο ΣυΡιζΑ, διότι αυτά που έρχονται στον τομέα της οικονομίας και τα εθνικά θέματα, θα είναι αδύνατον να τα διαχειριστεί οποιαδήποτε κυβέρνηση με μειοψηφικό αποτύπωμα στην κοινωνία. Ακόμα κι αν είναι αυτοδύναμη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.