Νέα δημοσκόπηση: Μονοψήφια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – «Κόκκινη κάρτα» στην κυβερνητική διαχείριση των πυρκαγιών

Τριγμούς στην κυβέρνηση προκαλεί μια νέα δημοσκόπηση η οποία δίνει μονοψήφια διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, ενώ εκφράζει τη δυσαρέσκεια των ερωτώμενων και κυρίως των νεαρότερων ηλικιών, για τη διαχείριση των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της PRORATA για το  iEidiseis, η ΝΔ συγκεντρώνει 33% στην πρόθεση ψήφου των ερωτώμενων (έναντι 34,5% έναν μήνα πριν), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε έναν μήνα κέρδισε μισή μονάδα και εμφανίζεται στο 25% (24,5% τον Ιούλιο).

ΚΚΕ και Ελληνική Λύση κερδίζουν επίσης μισή μονάδα (4,5% και 3.5% τον Αύγουστο, έναντι 4% και 3% τον Ιούλιο). ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25 χάνουν μισή μονάδα, με 6,5% και 2% αντίστοιχα, έναντι ποσοστών 7% και 2,5% τον Ιούλιο.

nb dimoskopisi prorata

Για το αν θα μπορούσε η κυβέρνηση να κάνει περισσότερα στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των φετινών πυρκαγιών, ένα 67% υποστηρίζει ότι θα μπορούσε, ενώ ένα 32% ότι δεν θα μπορούσε.

nb dimoskopisi prorata1

nb dimoskopisi prorata2

Το εντυπωσιακό στοιχείο εδώ, είναι ότι το ποσοστό εκείνων που αξιολογούν αρνητικά/σχεδόν αρνητικά την κυβερνητική διαχείριση ανέρχεται στο 71% μεταξύ των ηλικιών 17-34 ετών και στο 67% μεταξύ των ηλικιών 35-54 ετών!

Σε ότι αφορά τα μέτρα στήριξης στους πυρόπληκτους, το 37% τα βρίσκει πολύ/αρκετά ικανοποιητικά, ενώ το 47% τα βρίσκει όχι ιδιαίτερα/καθόλου ικανοποιητικά.

Δείτε τη δημοσκόπηση

*Ταυτότητα έρευνας

  • ProRata A.E. Εταιρεία Ερευνών Κοινής Γνώμης και Εφαρμογών Επικοινωνίας (Αριθμός Μητρώου ΕΣΡ: 56)
  • Πληθυσμός: Άτομα άνω των 17 ετών
  • Γεωγραφική κάλυψη: Σύνολο της επικράτειας
  • 23 – 24 Αυγούστου 2021
  • Μέγεθος δείγματος: 1800 ερωτηματολόγια
  • Σταθμισμένα αποτελέσματα βάσει της πολιτικής αυτοτοποθέτησης στον άξονα Αριστερά – Δεξιά

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.