Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Τι απαντούν οι πολίτες για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Διψήφια διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 36%, έναντι του 23% της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στην 3η θέση είναι το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 6%, η “Ελληνική Λύση” με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3,5%, η “Δημιουργία Ξανά” και οι “Έλληνες” με 1%, ενώ το 5.5% απαντά στο “Άλλο Κόμμα”. Το “Λευκό, άκυρο, αποχή” συγκεντρώνει 5%, ενώ 8% είναι οι αναποφάσιστοι.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων, η ΝΔ συγκεντρώνει το 38% των προτιμήσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ το 24% και ακολουθούν ΚΙΝΑΛ (7%), ΚΚΕ (6%), Ελληνική Λύση (4,5%), ΜέΡΑ25 (3.5%), η “Δημιουργία Ξανά” (1%), οι “Έλληνες” (1%) και το “Άλλο Κόμμα” (6%), ενώ 9% είναι οι αναποφάσιστοι. Στο ερώτημα καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 42%, ο Αλέξης Τσίπρας 24%, 4% τοποθετείται στο “δεν γνωρίζω/δεν απαντώ”, ενώ 30% τάσσεται με το “κανέναν από τους δύο”.

Στην ερώτηση για το αν θα ήταν καλό να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε κάποιες ομάδες εργαζομένων, σχεδόν οι μισοί (49%) απάντησαν «σίγουρα ναι», το 16% «μάλλον ναι», το 19% «σίγουρα όχι», το 9% «μάλλον όχι», ενώ το 7% δήλωσε «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Περαιτέρω, υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού τίθενται με συντριπτική πλειοψηφία (71%) οι συνταξιούχοι, ακολουθούν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα σε ποσοτό 45%, οι επιχειρηματίες με 44% και ο ιδιωτικός τομέας με 34%.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.