Δημοσκόπηση: Σχεδόν το 50% των Ελλήνων θεωρεί ότι η χώρα βαδίζει στην λάθος κατεύθυνση

Απογοητευμένοι εμφανίστηκαν οι Έλληνες από την πορεία της χώρας, καθώς πιστεύουν ότι δεν βαδίζει προς την σωστή κατεύθυνση.

Εξαιρετικά ανήσυχοι εμφανίζονται οι Έλληνες όσον αφορά στην πορεία της χώρας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metronanalysis για τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, την ίδια ώρα που η Νέα Δημοκρατία προηγείται στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 13,9%.

Συγκεκριμένα, το 46% των ερωτηθέντων πιστεύει πως η χώρας μας οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση, σε αντίθεση με το 44% που υποστηρίζει το αντίθετο.

Την ίδια ώρα, το 63% εκτιμά πως έχουμε αφήσει πίσω μας τα χειρότερα, ωστόσο το 29% δεν εμφανίζεται το ίδιο αισιόδοξο, καθώς τα βλέπει μπροστά του.

Παράλληλα, το 60% εμφανίζεται ικανοποιημένο από τον ρυθμό των εμβολιασμών, ενώ αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την πρόθεση των πολιτών να σηκώσουν μανίκια.

To 81% απάντησε ότι θα κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό ή το έχει κάνει ήδη, σε αντίθεση με το μόλις 13% που δηλώνει αρνητικό.

Από εκεί και πέρα καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με το 46% των ερωτηθέντων ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 16%.

Όσον αφορά τέλος στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 13,9 μονάδων, συγκεντρώνοντας 34% έναντι 20,1% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθούν ΚΙΝΑΛ με 6%, ΚΚΕ με 5,3%, ΜέΡΑ με 4,7, Ελληνική Λύση με 4,0% και Έλληνες με 1,4%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 9,7%, δηλαδή 1 στους 10 δεν ξέρει τι θα ψηφίσει.

Επίσης, ως προς τα όρια εκλογικής επιρροής, το 46% απαντά ότι δεν θα ψήφιζε ποτέ ΝΔ, αλλά το 53% ότι θα μπορούσαν να το κάνουν.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι δεν θα ψήφιζε το 57% κι ότι θα ψήφιζε το 42%.

Έξι στους 10 (62%) δεν θα ψήφιζαν ΚΙΝΑΛ, το 74% ΚΚΕ, το 71% Μέρα 25 και το 79% δεν θα ψήφιζε Ελληνική Λύση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.