Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Κατέρρευσε το αφήγημα της κυβέρνησης ότι οι διαδηλώσεις φταίνε για τον κορωνοϊό

Κατέρρευσε -και δημοσκοπικά- το αφήγημα της κυβέρνησης ότι οι διαδηλώσεις φταίνε για την μετάδοση του κορωνοϊού, σύμφωνα με την δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα σχετικά με τις αιτίες που οδήγησαν σε αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, το 42% εκτιμούν ότι οφείλεται στην εφαρμογή των μέτρων, που προφανώς γι αυτό ευθύνεται η κυβέρνηση που τα σχεδίασε και προσπάθησε ανεπιτυχώς να τα εφαρμόσει.

Πιο συγκεκριμένα, το 24% εκτιμά ότι ευθύνεται η χαλαρή τήρηση μέτρων και περιορισμών, το 18% οι ανεπαρκείς έλεγχοι εφαρμογής των μέτρων και των περιορισμών.

Όσον αφορά το αφήγημα της κυβέρνησης περί των διαδηλώσεων που φταίνε για την μετάδοση του κορωνοϊού, μόλις το 20% απαντά ότι στην αύξηση των κρουσμάτων συνέβαλαν οι διαδηλώσεις.

Ένα 10% θεωρεί ως αιτία αύξησης τις νέες μεταλλάξεις και το 6% οι μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι.

Και στην διαχείριση της πανδημίας η κυβέρνηση δεν τα πήγε καλά.

Συγκεκριμένα το 47% την αποτιμά θετικά (22% σίγουρα θετικά, 25% μάλλον θετικά), ενώ επίσης το 47% την αποτιμά αρνητικά (15% μάλλον αρνητικά, 32% σίγουρα αρνητικά).

Σχετικά με την άρση lockdown οι πολίτες εμφανίζονται σε ποσοστό 35% να επιθυμούν άμεση χαλάρωση και το 34% μικρή παράταση και επανεξέταση των δεδομένων.

Μόλις το 17% είναι υπέρ της παράτασης των περιορισμών για όσο χρειαστεί.

Για τις δραστηριότητες που πρέπει να ανοίξουν το 42% εκτιμούν ότι πρώτα πρέπει να ανοίξει το λιανεμπόριο, το 30% επιθυμούν να ανοίξουν αρχικά τα σχολεία και το 14% οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Όσον αφορά την αποδοχή των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, η συντριπτική πλειονότητα 82% απαντά ότι θα κάνει το εμβόλιο (61% σίγουρα ναι, 21% μάλλον ναι), ενώ οι αρνητικές απαντήσεις είναι μόλις 16% (8% μάλλον όχι, 8% σίγουρα όχι).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.