Νέα δημοσκόπηση: Ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Τι απαντούν οι πολίτες για εμβόλιο, lockdown, Λιγνάδη

Κερδίζει έδαφος στην κοινή γνώμη ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού, όπως αποτυπώνεται σε νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες δηλώνουν πως θα σίγουρα ή μάλλον ναι το εμβόλιο κατά του νέου, ενώ το 18% απάντησε ότι δεν θα εμβολιαστεί (μάλλον όχι 10% / σίγουρα όχι 8%). Στο ερώτημα «πότε θα κάνετε το εμβόλιο για τον κορονοϊό», το 61% απάντησε «το συντομότερο δυνατό», το 14% «μετά από 2 – 3 μήνες», το 14% «αρκετά αργότερα» και το 9% «ποτέ», ενώ 2% απαντούν «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Ταυτόχρονα περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (56%) ανησυχούν για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού «πολύ» (24%) ή «αρκετά» (32%). Μέτρια ανησυχία εξέφρασε το 21% ενώ το 19% ανησυχεί λίγο (9%) ή ελάχιστα έως καθόλου (10%). Η ανησυχία για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού ανεβαίνει στο 66% στην ηλικιακή ομάδα των 66 και άνω.

Όσο για την παράταση του lockdown, σχεδόν επτά στους δέκα τάσσονται υπέρ είτε μικρή με επανεξέταση των δεδομένων (39%) είτε για όσο χρειαστεί (29%), ενώ υπέρ της άμεσης χαλάρωση των περιορισμών τοποθετείται το 24%.

Υπόθεση Λιγνάδη

Περισσότεροι από τους μισούς (51%) αξιολογούν αρνητικά την στάση της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας στις πρόσφατες αποκαλύψεις που ξεκίνησαν από τη Σοφία Μπεκατώρου και με αποκορύφωμα την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Ειδικότερα, «σίγουρα αρνητικά» κρίνει τη στάση της κυβέρνησης το 36%, «μάλλον αρνητικά» το 15%, «μάλλον θετικά» το 23% και «σίγουρα θετικά» το 21%. Οι περισσότερες αρνητικές αξιολογήσεις δόθηκαν από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό θετικών αξιολογήσεων στην κυβέρνηση και τη ΝΔ (61%) προέρχεται από ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής.

Ακόμη πιο υψηλό είναι το ποσοστό των αρνητικών απαντήσεων για τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ με έξι στους δέκα (59%) να κρίνουν αρνητικά τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ειδικότερα, «σίγουρα αρνητικά» κρίνει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ το 35%, «μάλλον αρνητικά» το 24%, «μάλλον θετικά» το 22% και «σίγουρα θετικά» το 12%.

Οι περισσότερες αρνητικές αξιολογήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ (82%) προέρχονται από το Κίνημα Αλλαγής και ακολουθούν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας (78%).

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.