Δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για τα μέτρα και το lockdown

Ανικανοποίητοι δηλώνουν οι πολίτες για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την Κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της δημοσκόπησης της ALCO για λογαριασμό του Open.

H δημοσκόπηση που διεξήχθη με τηλεφωνικές συνεντεύξεις χωρίς χρήση κάλπης από τις 6 έως 11 Νοεμβρίου, δείχνει ότι το 52% των πολιτών δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την ώρα που τον Οκτώβριο το ποσοστό αυτό ήταν στο 40%, ενώ ικανοποιημένοι δηλώνουν το 43% έναντι 54% που ήταν τον περασμένο μήνα

Ταυτόχρονα, στο ερώτημα αν η κυβέρνηση πήρε εγκαίρως μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος ή καθυστέρησε; Το 65% υποστηρίζει ότι καθυστέρησε, με το 30% να απαντά εγκαίρως και το ένα 5% να είναι στο «δεν ξέρω, δεν απαντώ». Όσον αφορά στην επιβολή του lockdown, το 72% θεωρεί ότι ήταν αναγκαίο, το 22% το κρίνει υπερβολικό ενώ το 6% βρίσκεται στο «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Στα αμιγώς πολιτικά ευρήματα της δημοσκόπησης, στο ερώτημα ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό, το 44% απαντά Κυριάκο Μητσοτάκη, το 23% Αλέξη Τσίπρα, ενώ 29% τοποθετείται στο «Κανένας», ενώ 4% στο «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Τέλος, στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η ΝΔ διατηρεί διψήφια διαφορά. Είναι στο 38,1% έναντι 22,7 του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ είναι στην 3η θέση με 7,3%, 4ο το ΚΚΕ με 5,9%, η Ελληνική Λύση στο 3,2%, ενώ το ΜεΡΑ25 συγκεντρώνει 3,1%.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.