Χρυσή Αυγή: Τι απαντούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ελληνικές πηγές για το αίτημα άρσης ασυλίας του Λαγού

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Το Ευρωκοινοβούλιο διαψεύδει επίσημα ότι έλαβε αίτημα άρσης ασυλίας του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού. Τονίζει επίσης ότι έλαβε ανεπίσημη ενημέρωση και αποδίδει την προηγούμενη πληροφόρηση που παρείχε σε μεταφραστικό λάθος.

Παράλληλα και οι ελληνικές αρχές δεν επιβεβαιώνουν ακόμα ότι έχουν αποστείλει τέτοιο αίτημα στο ΕΚ. Συγκεκριμένα πηγές της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι «ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, μέσω του υπουργείου δικαιοσύνης, ζητάει άρση ασυλίας από το ΕΚ» και «αυτό μπορεί να γίνει μόνο εφόσον καθαρογραφεί η απόφαση και όχι όσο διαρκεί η δίκη».

Βάσει της διαδικασίας, όταν ληφθεί το αίτημα θα αναγνωσθεί από τον Πρόεδρο του ΕΚ στην επόμενη Ολομέλεια από τον Πρόεδρο του ΕΚ και στη συνέχεια θα παραπεμφθεί στην αρμόδια Επιτροπή JURI.

H επιτροπή θα ορίσει εισηγητή για την υπόθεση και αναμένεται πως θα καλέσει τον ευρωβουλευτή Λαγό για απολογία. Στη συνέχεια θα αποφανθεί και θα παραπέμψει την απόφασή της στην Ολομέλεια για ψηφοφορία.

Πηγή: Real.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.