Επιεικώς απαράδεκτη η δήλωση ΥΠΕΞ για Αρμενία

Την ανησυχία του για την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή τις εξελίξεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και καλεί τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση προχωρώντας σε άμεση παύση των εχθροπραξιών.

Μονόδρομος η ειρηνική επίλυση

«Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, που προκάλεσε και θύματα μεταξύ αμάχων.

Αντιμέτωποι με την «τέλεια καταιγίδα»

Καλούμε όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να προβούν σε άμεση παύση των εχθροπραξιών και να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της Ομάδας Μινσκ» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών και προσθέτει:

«Η ειρηνική επίλυση των διαφορών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου είναι μονόδρομος για την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα. Αναμένουμε ότι κάθε ενέργεια και δήλωση από πλευράς εμπλεκομένων αλλά και τρίτων θα εντάσσεται σε αυτή τη λογική, αποφεύγοντας την υποδαύλιση της έντασης».

Απαράδεκτη δήλωση ουδετερότητας…του ΥΠΕΞ προς τους δοκιμαζόμενους αδερφούς Αρμένιους…
Δεν υπάρχει ούτε μια σταγόνα στήριξης στην Αρμενία…
Δεν υπάρχει ουτε μια λέξη καταδίκης της τουρκικής παρέμβασης με την αποστολή εκατοντάδων μισθοφόρων στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν…

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.