Τι κοινό έχει ο Μητσοτάκης με τη σημαία στο Καστελόριζο;

Εφαρμόζοντας τη γνωστή πλέον αντίληψη «αν καταστρέφεστε φταίτε εσείς, αν γλιτώσετε θα το οφείλετε σε μένα» ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε σε ένα ακόμη διάγγελμα με φόντο την έξαρση της πανδημίας και το Liberal δημοσίευσε ένα ακόμη «άρθρο – μνημείο» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μετά τον χαρακτηρισμό του «νέου Μωυσή», που σκόρπισε πλήθος χλευαστικών σχολίων, το φιλοκυβερνητικό μέσο θέτει το εξής ερώτημα: «Τι κοινό έχουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ελληνική σημαία που κυματίζει στο ύψωμα πάνω από το Καστελόριζο;». Η ερώτηση μοιάζει με εισαγωγή από ανέκδοτο. «Απολύτως καμία», φαίνεται να είναι η λογική απάντηση. Όμως η αρθρογράφος του Liberal δίνει μια νέα διάσταση στη «φιλοφρόνηση» και την εξύμνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Και τα δύο σε κάνουν να αισθάνεσαι υπερηφάνεια».

Ενδεχομένως το Liberal να ήθελε να «ισοφαρίσει» το άρθρο που προκάλεσε οργή στο Μαξίμου, καθώς ασκούσε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση για λάθη, προβλήματα, ατολμία και μηδαμινό μεταρρυθμιστικό έργο, και το οποίο χαρακτήριζε τον Αλέξη Τσίπρα ως «εν αναμονή πρωθυπουργό». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως αξίζει τα εύσημα γιατί έκανε διάγγελμα χωρίς να ανακοινώσει τίποτα ενω συνεχίζει να καθυστερεί τα αναγκαία μέτρα. Ο μόνος στόχος που είχε ήταν να αποποιηθεί οποιασδήποτε ευθύνης για οτιδήποτε συμβεί στο μέλλον στους τομείς της υγείας και της οικονομίας και να προετοιμάσει το έδαφος για να αποδώσει την ευθύνη στους πολίτες, που «καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη του», περίπου όπως οι πρωτόπλαστοι. Με χαρακτηριστική ελαφρότητα, την ώρα που η κατάσταση επιδεινώνεται και μετά τις απόπειρες των ΜΜΕ να στοχοποιήσουν τους μετανάστες, τους νέους στις πλατείες ή τους μαθητές που ζητούν μέτρα προφύλαξης στα σχολεία, εμφανίστηκε στους τηλεοπτικούς δέκτες και εξήγησε ότι ως «μεγαλόκαρδος» δεν αποφασίζει το lockdown και για άλλη μια φορά αυτοθαυμάστηκε.

Κι αν κάποιος δεν κατάλαβε τι ακριβώς ήθελε να πετύχει ο Πρωθυπουργός, ανέλαβαν αμέσως τα κανάλια, που ετοιμάζονται να λάβουν ακόμη 2 εκατομμύρια χορηγία από την κυβέρνηση, να κάνουν σαφή την κακόγουστη προπαγανδιστική απόπειρα: «Δεν θέλω άλλη μια καραντίνα εξαιτίας κάποιων ανεύθυνων» έλεγαν οι πανομοιότυπες «τυχαίες» δηλώσεις πολιτών που μετέδωσαν τα δελτία στο πρώτο θέμα τους και επανέφεραν τη γνωστή παρελκυστική σύγκριση με τα κρούσματα άλλων χωρών που όμως έχουν εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά. Συγκρίσεις άλλωστε που έχει «καταρρίψει» ο ίδιος ο Μητσοτάκης όταν δεν τον βόλευαν οι αριθμοί και οι συγκρίσεις μεταξύ Μαϊού και Σεπτεμβρίου, αλλά τώρα επανήλθε και ο ίδιος  κάνοντας συγκρίσεις με χώρες που διεξάγουν τριπλάσιο αριθμό τεστ σε σχέση με την Ελλάδα και έχουν διαφορετικές κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Παράλληλα εμφανίστηκε, μετά από 7 μήνες καταστροφικών χειρισμών και ανύπαρκτης προετοιμασίας του ΕΣΥ, για να εξαγγείλει και πάλι νέες κλίνες ΜΕΘ που δεν υπήρξαν ποτέ αλλά και μετά από  ένα καλοκαίρι απίστευτου συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς  να εξαγγείλει επιπλέον λεωφορεία, αντιμετωπίζοντας τους πολίτες ως χρυσόψαρα. Όπως έχει επισημανθεί επανειλλημένα, το «μένουμε σπίτι», ιδιαίτερα στην πρώτη φάση, ήταν πολύ πιο εύκολο από το «βγαίνουμε από το σπίτι». Το πρώτο βασίζεται στον φόβο, το δεύτερο – και σαφώς σημαντικότερο καθώς οι κοινωνίες δεν μπορούν να ζουν για πάντα σε lockdown – απαιτούσε σχέδιο, το οποίο ουδέποτε είχε η κυβέρνηση. Οι πανηγυρισμοί, τα σόου και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα είναι πια παρωημένα και έχουν δώσει τη θέση τους στις ευθύνες. Και μάλιστα στις αναπόδραστες ευθύνες της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ιδιαίτερα όταν το ένα φιάσκο διαδέχεται το άλλο και η κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με τη νέα έξαρση της επιδημίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.