Γελοιότητες Βαρουφάκη για κατάργηση θητείας

Στον Γιάννη Βαρουφάκη θα πρέπει χωρίς αμφιβολία να αναγνωρίσει κανείς ότι έχει αίσθηση της συγκυρίας και της κρισιμότητας των στιγμών. Την ώρα που η Τουρκία μας απειλεί με πόλεμο, αυτός προτείνει την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας!

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση από τη ΔΕΘ αναφορικά με το ενδεχόμενο της υποχρεωτικής στράτευσης από τα 18 έτη, ξεκαθάρισε με την ανέμελη άνεση που τον διακρίνει στα δύσκολα ζητήματα ότι η θέση του ΜέΡΑ 25 είναι ξεκάθαρη. «Είμαστε υπέρ της κατάργησης της θητείας ολοκληρωτικά», είπε.

Προφανώς, όπως σχολιάστηκε, δεν ήταν αρκετό που η καταστροφική ενασχόλησή του με την Οικονομία έφερε στη χώρα ένα τρίτο Μνημόνιο. Θα πρέπει να συνδυαστεί αυτό και με έναν νέο εθνικό ακρωτηριασμό!

«Η θητεία δεν αυξάνει το ετοιμοπόλεμο του στρατού γι’ αυτό και έχει καταργηθεί παντού πέραν της Τουρκίας. Δεν είναι δυνατή η Τουρκία επειδή έχει φαντάρους. Δεν είναι λιγότερο δυνατές οι Ηνωμένες Πολιτείες επειδή κατάργησαν εδώ και δεκαετίες τη θητεία. Αυτό που εμείς θεωρούμε ότι είναι σωστό, είναι ότι όλη η χρηματοδότηση που πηγαίνει από τον Έλληνα φορολογούμενο στις Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να πηγαίνει σε επαγγελματίες. Το εάν θέλουμε να δημιουργήσουμε τη δυνατότητα σε άνδρες και γυναίκες να κατατάσσονται στον στρατό εθελοντικά αυτό είναι μια άλλη υπόθεση. Η θητεία είναι το άλλοθι των κυβερνήσεων που δεν είναι σοβαρές στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων», είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Βαρουφάκης, δείχνοντας μια ρηξικέλευθη λύση η οποία θα λύσει αφενός το ζήτημα ασφάλειας της χώρας, επιλύοντας ταυτόχρονα και το πρόβλημα της ανεργίας!

Καθόσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ανέφερε ότι ούτε ο κατευνασμός, ούτε οι εντάσεις αποτελούν λύση. «Η λύση είναι ειρηνευτική διαδικασία που σημαίνει διάλογος. Όχι όμως διμερής διάλογος με την Τουρκία καθώς θα οδηγήσει σε αδιέξοδο και μετέπειτα σε θερμό επεισόδιο που δεν ξέρουμε πως θα καταλήξει», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ επανέλαβε για μια ακόμη φορά την θέση του κόμματός του για την σύγκληση Διεθνούς Περιφερειακής Διάσκεψης με όλες τις χώρες που βρέχονται από την Μεσόγειο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.