ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δημοσιονομική «χαλάρωση» και το 2021 ζητά ο Αλ. Τσίπρας – Συνάντηση με τον Ρέγκλινγκ

Συνάντηση με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια των επαφών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ τόνισε την ανάγκη η «χαλάρωση» των δημοσιονομικών κανόνων να διαρκέσει και μετά το 2021, μέχρι δηλαδή η οικονομία να μπορέσει να επανακτήσει τις απώλειες και να βρεθεί σε σταθερή θετική και βιώσιμη τροχιά.

Υπενθυμίζεται ότι ο ESM, σε μια προσπάθεια στήριξης των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, έχει προχωρήσει στην αναστολή της ισχύος των δημοσιονομικών κανόνων, οι οποίοι προβλέπουν δημοσιονομικό έλλειμμα έως 3% του ΑΕΠ. Αυτό σημαίνει ότι οι χώρες έχουν τη δυνατότητα να δαπανήσουν όσα χρήματα επιθυμούν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και συντονιστής των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων-Παραγωγής και Εμπορίου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, όσο και η τομεάρχης Οικονομικών, Έφη Αχτσιόγλου.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.