Οι ενέργειες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στη Λέσβο, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει προχωρήσει στις παρακάτω ενέργειες.

Πρώτον, στην παροχή σίτισης και πόσιμου νερού αδιαλείπτως σε όλους τους επωφελούμενους που διαβιούν, αυτή τη στιγμή, σε εξωτερικούς χώρους και προσωρινά καταλύματα στο νησί.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεύτερον, στη μεταφορά του απαραίτητου υλικού για τη στέγαση των επωφελούμενων, το οποίο και θα τοποθετηθεί σε ασφαλή χώρο.

Τρίτον, στη διανομή ειδών υγιεινής στους επωφελούμενους, με στόχο την υγειονομική προστασία τους.

Τέταρτον, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει έρθει σε επικοινωνία με σημαντικό αριθμό κρατών-μελών της ΕΕ, τα οποία και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους. Παράλληλα, έχει λάβει διαβεβαιώσεις για την αποστολή υλικής βοήθειας για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των υφιστάμενων προβλημάτων, καθώς και για την εξεύρεση λύσης για την στέγαση του μεταναστευτικού πληθυσμού που διέμενε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Πηγή

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.