Σε βαθιά κρίση η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ – Σοβαρά επεισόδια, τραυματισμοί και σοβαρές καταγγελίες μεταξύ φοιτητών

Έκρυθμη είναι εδώ και περίπου δέκα ημέρες η κατάσταση στο εσωτερικό της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης. Αφορμή στάθηκαν σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγγραφών νέων μελών.
Η έναρξη της διαδικασίας για την εγγραφή στα μητρώα μελών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης σημαδεύτηκε συγκεκριμένα από σοβαρά επεισόδια, όταν την προπερασμένη Δευτέρα στην έδρα της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος, η κατάσταση ξέφυγε από κάθε όριο φθάνοντας μέχρι σε χειροδικίες, ενώ καταγγέλλεται ότι ένας νέος που υπηρετεί μάλιστα τη στρατιωτική του θητεία, διακομίστηκε στο νοσοκομείο.
Την επομένη όταν επιχειρήθηκε να ξεκινήσει εκ νέου η διαδικασία εγγραφής μελών στο μητρώο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης, άρχισαν και πάλι διαπληκτισμοί ανάμεσα σε περίπου 50 άτομα και μέλη της Διοικούσας με αποτέλεσμα να παρέμβει η Αστυνομία ώστε να προλάβει τα χειρότερα.
Στον απόηχο αυτής της κατάστασης, τρία μέλη της απερχόμενης Γραμματείας της φοιτητικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας καταγγέλλουν σήμερα «αντικαταστατικές διαδικασίες». Αναφέρουν συγκεκριμένα ότι ενώ μέχρι την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου δεν είχε γίνει καμιά εγγραφή την Παρασκευή 24/2 και μέσα σε μία ώρα έγιναν 866 εγγραφές.
Οι κ.κ. Χαδούλης Ρίζος Θεόδωρος, απερχόμενος υπεύθυνος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης, Δρεπανιώτης Ιωάννης, απερχόμενος αναπληρωτής υπεύθυνος και Ματζίρης Εμμανουήλ, απερχόμενος υπεύθυνος Οργανωτικού θέτουν ερωτηματικά για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη αυτό και ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις από τις ηγεσίες της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο μήνες σημειώθηκαν πεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στη νομική σχολή, που οδήγησαν σε «διαγραφές» (όχι πάντως με τήρηση των τυπικών διαδικασιών, με αποτέλεσμα κι αυτές να αμφισβητούνται).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.