Η τυχοδιωκτική Νέα Δημοκρατία

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Δεν πρέπει να υπάρχει πιο τυχοδιωκτικό κόμμα από τη Νέα Δημοκρατία της εποχής που ήταν αξιωματική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ. Την περίοδο 2015 με 2019 δηλαδή. Οχι πως δεν το βλέπαμε και τότε, απλώς τώρα αποδεικνύεται διαρκώς, μέρα με τη μέρα. Και αφήστε τα μικρά ζητήματα στα οποία δικαιολογούνται κάποιες κωλοτούμπες (κυβιστήσεις που θα έλεγε και ο Τάσος Παππάς), αλλά δείτε τα πολύ μεγαλύτερα. Γίνεται φανερό σε όλους πως η Νέα Δημοκρατία λειτούργησε τυχοδιωκτικά ακόμα και στα εθνικά θέματα.

Πρώτο παράδειγμα το Μακεδονικό. Μέχρι και τον κόσμο στις πλατείες έβγαλε η Ν.Δ. για τη Βόρεια Μακεδονία. Γιατί μπορεί να γελούσαμε με κάτι γραφικούς μακεδονομάχους, ωστόσο η κατάσταση ήταν σοβαρή. Για προδοσία μιλούσαν. Εφερε την κατάσταση στα άκρα, δίχασε τον κόσμο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, μετέτρεψε σε πυριτιδαποθήκη όλη τη βόρεια Ελλάδα και μόλις έγινε κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία τα ξέχασε όλα.

Τα ίδια και τώρα με την ΑΟΖ και τα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο. Αλλα υποστήριζαν το 2018, όταν θα έκανε την επέκταση ο Αλέξης Τσίπρας, τα εκ διαμέτρου αντίθετα τώρα που την κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την «πατριωτική» Νέα Δημοκρατία όμως δεν την ενδιέφερε τίποτε προκειμένου να επιστρέψει στην εξουσία.

Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι. Διότι αν γνώριζαν από τότε πως η επέκταση στο Ιόνιο είναι υπέρ των ελληνικών συμφερόντων και παρ’ όλα αυτά εναντιώθηκαν, τότε δεν είναι πατριώτες (με τα δικά τους δεδομένα, μην παρεξηγηθώ κιόλας), αλλά Εφιάλτες (με τα δικά τους δεδομένα, το είπαμε).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.