Ρίχνουν την Ελλάδα στα βράχια ενώ υπόσχονται Φοροελαφρύνσεις – Όπως ακριβώς έκανε ο Παπανδρέου πριν το ΔΝΤ

Είναι πλέον σαφές ότι ο Μητσοτάκης οδηγεί τη χώρα σε νέα επιτροπεία όπως ο Γιώργος Παπανδρέου το 2009. Γνωριζε την οικονομική κατάσταση και για να προσυμφωνήσει την υπαγωγή της χώρας στο δολοφονικό ΔΝΤ έκανε τρελές φοροελαφρύνσεις προκειμένου να βεβαιωθεί ότι η οικονομία θα πάει στα βράχια. Φυσικά τα πήρε όλα πίσω στο δεκαπλάσιο, υποθηκεύοντας τη χώρα για 100 χρονια!

Σήμερα η ιστορία επαναλαμβάνεται καθώς το πρωτογενές έλλειμα εκτοξεύτηκε στα 7,4 δις. Παράλληλα τα έσοδα έχουν καταρρεύσει ως αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε συνδυασμό με την μείωση της οικονομικής δραστηριότητας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε 26.676 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 3.743 εκατ. ευρώ ενώ τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 22.627 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 3.621 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2020.

Απο την άλλη οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 2.835 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 488 εκατ. ευρώ από το στόχο (2.347 εκατ. ευρώ).

Η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από την πανδημία του Κορωνοϊού για να δικαιολογήσει το χάος που προκάλεσε μόνη της. Και θα συνεχίσει να κρύβεται όσο πλησιάζουμε στα βράχια.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.