Αιγιαλίτιδα ζώνη: Τι έλεγαν γαλάζιοι βουλευτές και υπουργοί το 2018 που χθες χειροκροτούσαν όρθιοι την επέκτασή της στα 12 ναυτικά μίλια (Βίντεο)

[έρευνα: Marka1 ]

«Η Ελλάδα μεγαλώνει, το έχουν πει κι άλλοι, εμείς όμως το κάνουμε πράξη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης χθες από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης (βίντεο στο τέλος), με όλους τους βουλευτές που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στα έδρανα να σηκωθούν όρθιοι να τον χειροκροτούν παρατεταμένα όρθιοι. Η Ελλάδα, είπε ο πρωθυπουργός με νομοσχέδιο που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της από τα 6 στα 12 μιλία, προς δυσμάς, στο Ιόνιο.

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ ΟΡΘΙΟΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ ΟΡΘΙΟΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ

Οι βουλευτές που χειροκροτούσαν όρθιοι έλεγαν… άλλα

Το ίντερνετ και τα social media έχουν γεμίσει από βίντεο τοποθετήσεων βουλευτών και υπουργών της Νέας Δημοκρατίας, ακόμη και του αντ’αυτού του Κυριάκου Μητσοτάκη, αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στα οποία αντιδρούν στην επέκταση των 12 μιλίων στο Ιόνιο που είχε βάλει στο τραπέζι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο τότε Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Σε όλα αυτά τα βίντεο εκείνη την εποχή τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας διατυπώνουν την άποψη πως η επέκταση των 12 μιλίων στο Ιόνιο δημιουργείται παραδοχή ότι στο Αιγαίο υπάρχουν δικαιολογημένες αμφισβητήσεις και διεκδικήσεις της Τουρκίας Από τη στιγμή που η επέκταση δεν γίνεται παράλληλα και στις δύο θάλασσες.

Ποιο ξεκάθαρος ήταν καθηγητής Άγγελος Συρίγος, νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μετά τις εκλογές του 2020, ο οποίος έλεγε στις 21 Οκτωβρίου 2018 : «Λάθος η εξαίρεση του Αιγαίου από την επέκταση των χωρικών υδάτων. Η πρόταση για επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων σταδιακά, ξεκινώντας ως πρώτο βήμα το Ιόνιο (από τους Οθωνούς μέχρι τα Αντικύθηρα) είναι λανθασμένη. Επιβεβαιώνει ότι στο Αιγαίο ισχύουν οι «ειδικές περιστάσεις» των Τούρκων».

Τι έλεγε Άγγελος Συρίγος βουλευτής ΝΔ στην Α’ Αθηνών

https://www.dailymotion.com/video/x7vt04e

 

Τι έλεγε ο Τομεάρχης Άμυνας το 2018 Βασίλης Κικίλιας και νυν Υπουργός Υγείας και βουλευτής ΝΔ στην Α’ Αθηνών

https://www.dailymotion.com/video/x7vt04f

 

Τι έλεγε ο Αθανάσιος Πλεύρης βουλευτής ΝΔ στην Α’ Αθηνών

https://www.dailymotion.com/video/x7vt04g

Τι έλεγε ο Σπυρίδων Άδωνις Γεωργιάδης Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής ΝΔ Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών

https://www.dailymotion.com/video/x7vt04i

Τι έλεγε ο Γεώργιος Κουμουτσάκος αν.Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και βουλευτής ΝΔ Β1′ Βορείου Τομέα Αθηνών

https://www.dailymotion.com/video/x7vt04j

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες στην Βουλή

 

netakias.com

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.