Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ ρίχνουν νερό στο μύλο του εθνικισμού

Το Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ, για την περίοδο 1918 – 1949 παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Κεντρική Επιτροπή  του Κόμματος. «Έχουμε στα χέρια μας ένα πολύτιμο ντοκουμέντο, καθημερινό σύντροφο στη δράση μας», σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ανέφερε ότι το ΚΚΕ βαθαίνει στην ιστορία του, αναλύοντας και εκτιμώντας την ιστορική εξέλιξη, με βάση το γεγονός ότι διεθνώς και στην Ελλάδα έχουν ωριμάσει οι υλικές προϋποθέσεις για τον σοσιαλισμό, υπογραμμίζοντας ότι «θεμελιακό δίδαγμα που ενσωμάτωσε το ΚΚΕ στο Πρόγραμμά του, είναι ότι ο στρατηγικός στόχος του Κομμουνιστικού Κόμματος, δεν είναι σωστό να καθορίζεται από τον συσχετισμό δυνάμεων».

Ως προς τα καλέσματα των αστικών κοινοβουλευτικών κομμάτων για την διαμόρφωση μετώπου κατά των ακροδεξιών-φασιστικών δυνάμεων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «ούτε οι αντιφασιστικές κορόνες, ούτε οι επικλήσεις για ειρήνη και φιλία, μπορούν να κρύψουν ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, με την πολιτική τους, ρίχνουν νερό στο μύλο του εθνικισμού».

Όπως εξήγησε, «νερό στο μύλο του εθνικισμού δεν ρίχνει μόνο αυτός – όπως η ΝΔ – που στηρίζει τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για να ψαρέψει στα θολά νερά του ακροδεξιού λαϊκισμού και φασισμού» αλλά «και αυτός – όπως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – που υπογράφει συμφωνίες με τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ, αφήνει ανοιχτό παράθυρο στον αλυτρωτισμό, τον οποίο εκμεταλλεύεται η σάρα και η μάρα του εθνικισμού και του ναζισμού».

«Κι αυτός που ρίχνει νερό στο μύλο του εθνικισμού δεν μπορεί να βρεθεί πραγματικά και σταθερά απέναντι από κάθε ακροδεξιό, από κάθε φασίστα, από κάθε εθνικιστή» είπε.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ματώσει τον λαό με την πολιτική της, ενώ τόνισε ότι η σύμπτωση απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων συμπεριλαμβανομένης της Χρυσής Αυγής για τον χαρακτήρα της οικονομικής κρίσης ως κρίσης χρέους και όχι ως καπιταλιστικής κρίσης όπως υποστηρίζει μόνο το ΚΚΕ, «συμπίπτουν επίσης και στο ότι αποκρύπτουν, πως το μεγάλο ύψος του χρέους, προέρχεται από τα θαλασσοδάνεια προς τους επιχειρηματίες, από τους τεράστιους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και από άλλες παροχές στη λεγόμενη ιδιωτική πρωτοβουλία, που τόσο όλοι τους εκθειάζουν» πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση ενίσχυσε την ηττοπαθή στάση στο λαό, ενώ με την στρατηγική του «λεγόμενου προοδευτικού, του αντιακροδεξιού μετώπου, αποκρύπτουν ότι οι ακροδεξιές-φασιστικές δυνάμεις φυτρώνουν και αναπτύσσονται μόνο στο έδαφος της αντιλαϊκής πολιτικής, την οποία εφαρμόζουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη τόσο τα συντηρητικά όσο και τα σοσιαλδημοκρατικά και άλλα δήθεν αριστερά κόμματα», ενώ επίσης, αποκρύπτουν ότι «πίσω από τις ονομαζόμενες «λαϊκιστικές» δυνάμεις βρίσκονται και τις πατρονάρουν μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και αστικοί κρατικοί μηχανισμοί».

Τόνισε ότι το ΚΚΕ καθ’ όλο το διάστημα της τελευταίας καπιταλιστικής κρίσης «δοκιμάστηκε και στάθηκε στο ύψος της αποστολής του» καθώς «αρνήθηκε να μπει σε οποιαδήποτε κυβέρνηση αστικής διαχείρισης».

«Η ζωή επιβεβαίωσε περίτρανα τη στάση και τη θέση του ΚΚΕ. Γιατί, αν είχε κάνει το αντίθετο, τώρα θα βρισκόταν απολογούμενο για την επιλογή του, θα βάδιζε δίχως πυξίδα ταξική, θα γινόταν ουρά των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και των καπιταλιστικών-ιμπεριαλιστικών συμμαχιών του, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Κάλεσε σε ολόπλευρη ενίσχυση του ΚΚΕ σε κάθε σωματείο, σύλλογο, δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο, σε κάθε εκλογική μάχη.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: https://www.ert.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.