Γεωργιάδης-Πολάκης: Άγριος καβγάς με βαρείς χαρακτηρισμούς στη Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

Τιμολόγηση φαρμάκων, ΚΕΕΛΠΝΟ, επιχείρηση ελέγχου εισαγγελικών ερευνών, φαρμακευτική δαπάνη, ήταν ζητήματα που προκάλεσαν σφοδρή αντιπαράθεση, νωρίτερα σήμερα, ανάμεσα στον ‘Αδωνι Γεωργιάδη και τον Παύλο Πολάκη.

«Σήκω Ανδρέα για να δεις, Λοβέρδο και ‘Αδωνι μαζί», σχολίασε σκωπτικά ο Παύλος Πολάκης, αμέσως μετά την ομιλία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο Παύλος Πολάκης κατηγόρησε για απύθμενο θράσος την ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής, μετά από όσα παραδέχεται η ίδια η Novartis στον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τις ΗΠΑ. «Τολμάτε μετά από αυτή την απόφαση να μιλάτε ακόμη για σκευωρία» είπε και σχολίασε δήλωση εμπλεκομένων ότι παραιτήθηκαν από την ασυλία τους για να διακριβωθεί η αλήθεια. «Ξέρετε ότι η απιστία που είναι αυταπόδεικτη, έχει παραγραφεί. Συνεπώς τέτοιες μαγκιές, να τις πουλάτε αλλού κύριε Γεωργιάδη», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγόρησε δε, τον υπουργό Επενδύσεων και Ανάπτυξης, ότι έχει διαπράξει απιστία σε βάρος του Δημοσίου, με την τιμολόγηση φαρμάκων όπως το Lucentis που τιμολογήθηκε 350 ευρώ περισσότερο από την τιμή που συνιστούσε ο ΕΟΦ. «Προφανώς δεν τα έκανες αυτά για την ψυχή της μάνας σου! Ούτε τα έκανες αυτές για να καλύψεις ασθενείς. Επί των ημερών σου ψάχνανε οι καρκινοπαθείς χημειοθεραπείες στα κοινωνικά φαρμακεία!», είπε ο Παύλος Πολάκης και αναφέρθηκε και στον Ανδρέα Λοβέρδο λέγοντας ότι και με τις δικές του αποφάσεις, προφυλάχθηκε η Novartis.

Όσο για το ΚΕΕΛΠΝΟ, κατήγγειλε ότι για την περίοδο 2009-2014 αγνοούνται 90 εκατομμύρια ευρώ, ότι έδρασε συμμορία με πολιτικό προϊστάμενο και καθοδηγητή τον Άδωνι Γεωργιάδη.

«Δεν είμαστε ίδιοι. Εσείς είστε η παράταξη του σκληρού μετεμφυλιακού κράτους, των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων, του πραγματικού παρακράτους που δολοφόνησε Πέτρουλα, Λαμπράκη, Τεμπονέρα. Εμείς είμαστε η παράταξη της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, των εργαζομένων, της νεολαίας, της αγροτιάς, των επιστημόνων που παλεύουν με τον ιδρώτα τους να ανέβουν, και όχι με τη μίζα. Εμείς δεν θαυμάζουμε τον Παττακό, θαυμάζουμε τον Βελουχιώτη», είπε ο Παύλος Πολάκης.

Στον Παύλο Πολάκη απάντησε ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης. «Απιστία διέπραξε η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη μη έκδοση Δελτίου Τιμών το 2015. Η κ. Τουλουπάκη ήταν εκείνη που κράτησε στο συρτάρι της το φάκελο μέχρι να παρέλθει η αποσβεστική προθεσμία της απιστίας», είπε ο κ. Γεωργιάδης και ανέφερε ότι το Lucentis τιμολογήθηκε από τον υπουργό που τον διαδέχθηκε. Επίσης, είπε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε άλλαξε τον τρόπο τιμολόγησης του Lucentis και ουδέποτε μείωσε την τιμή του. «Αν λοιπόν είναι απιστία η δική μας τιμολόγηση του ενός έτους, εσείς έχετε τέσσερα χρόνια που διαπράττατε απιστία! Και όχι παραγραφείσα! Και άρα και εσύ για την ψυχή της μάνας σου την άφησες την τιμή, κλέφτη Πολάκη», είπε ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

Αναφορικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ουδέποτε έρευνα έδειξε τρύπα 90 εκατομμυρίων ευρώ και γι΄αυτό η Δικαιοσύνη έχει καταδικάσει τον κ. Πολάκη για όσα λέει αναφορικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Κάλεσε επίσης τον κ. Πολάκη να ρωτήσει την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου που ήταν υπεύθυνη στο ΚΕΕΛΠΝΟ, «πού πήγαν τα λεφτά».

Τέλος, σχολιάζοντας αναφορά του κ. Πολάκη για τον πρώην ισχυρό άνδρα της Novartis, τον κ. Φρουζή, ότι του βρήκαν τροφοδότη λογαριασμό, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Επειδή δεν είναι σωστό σε αυτή την αίθουσα να κατηγορούνται αθώοι, ο κ. Φρουζής έχει κριθεί αθώος από ελληνικό δικαστήριο, σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, επειδή δεν του βρέθηκαν λεφτά σε λογαριασμούς του».

«Εμείς δεν θαυμάζουμε ούτε τον Παττακό ούτε τον Βελουχιώτη. Εμείς θαυμάζουμε την κοινοβουλευτική δημοκρατία! δεν είμαστε με τους κατσαπλιάδες κύριε Πολάκη!», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όμως, επέμεινε ότι οι έλεγχοι έχουν διαπιστώσει αποκλίσεις ανάμεσα στα υπολογισθέντα και στα πραγματικά ταμειακά διαθέσιμα του ΚΕΕΛΠΝΟ. «Ποιος είναι ο ψεύτης βρε που δεν ντρέπεσαι!» είπε ο Παύλος Πολάκης και επέμεινε ότι στο ΚΕΕΛΠΝΟ έδρασε «συμμορία» με τη συμμετοχή συνεργατών του κ. Γεωργιάδη. Για την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο κ. Πολάκης απάντησε πως είναι εκείνη που ακύρωσε 8 εκατομμύρια εμβόλια που είχε παραγγείλει ο Αβραμόπουλος, «του οποίου Αβραμόπουλου τον λογαριασμό, δεν πήρε ο Αγγελής από το FBI».

«Ο τρόπος τιμολόγησης του Lucentis έμεινε ο ίδιος επί ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Γεωργιάδης και κατήγγειλε ότι έλεγχος στο ΚΕΕΛΠΝΟ έγινε από ομάδα, που μέλος της ορίστηκε από την Ελένη Τουλουπάκη.

Δείτε το βίντεο:

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.