Ν.Μηταράκης: «Έχουμε αναγνωρίσει 59.000 ως πραγματικούς “πρόσφυγες”»!

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε ότι από σήμερα επανεκκινούν οι απελάσεις παράνομων μεταναστών με πτήσεις – με πρώτη μια πτήση από το «Ελεύθεριος Βενιζέλος προς το Πακιστάν.

Αυτό όμως που προκάλεσε εντύπωση είναι ότι όπως είπε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν 59.000 αναγνωρισμένοι αλλοδαποί ως «πρόσφυγες» και 101.000 αιτούντες άσυλο των οποίων οι αιτήσεις εξετάζονται ταχύτερα καθώς «είχαμε κατά 90% αύξησης της παραγωγικότητας το α΄εξάμηνο».

«Δίνουμε άσυλο στους πραγματικούς πρόσφυγες και από εκεί και πέρα πολύ πιο γρήγορα χωρίζουμε μετανάστες από πρόσφυγες» πρόσθεσε ο κ. Μηταράκης.

«Στην Ελλάδα η αναγνώριση προσφύγων έχει μειωθεί στο 40% όπως είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος», πρόσθεσε ο κ. Μηταράκης, χαρακτηρίζοντας προτεραιότητα για το β΄ εξάμηνο τις επιστροφές και τις απελάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη τον φετινό Ιούλιο έφτασαν μόνο 200 αλλοδαποί στη Λέσβο ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 2019 ο αριθμός ήταν 2.500.Εξηγώντας την αλλαγή πολιτικής όσον αφορά τα επιδόματα σε αλλοδαπούς, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είπε ότι «όταν εμείς δίναμε για πολλά χρόνια επιδόματα ήταν σαν χρηματοδοτούμε έμμεσα τους λαθροδιακινητές. Όσοι παίρνουν άσυλο έχουν πλέον ένα πρόγραμμα προσαρμογής με επιδότηση ενοικίου αλλά πρέπει να δουλέψουν. Δεν μπορεί να δίνουμε ισόβια σύνταξη και ισόβια προνόμια. Όποιος θέλει να παραμείνει πρέπει να δουλέψει».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.