Κορονοϊός: Νέα μέτρα της κυβέρνησης – Μόνο με αρνητικό τεστ η είσοδος από τον Προμαχώνα

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού αποφάσισε η κυβέρνηση, μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρωθυπουργό. “Η αύξηση στα εισαγόμενα και τα εσωτερικά κρούσματα χτυπά καμπάνα κινδύνου. Απαιτεί να βάλουμε φρένο στον επικίνδυνο εφησυχασμό. Ο κορονοϊός δεν έφυγε, είναι εδώ και τρέφεται από τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης” δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα. “Υπαγορεύει ταυτόχρονα πρόσθετα μέτρα σε ό,τι αφορά τις αφίξεις κυρίως σε ό,τι αφορά τις γειτονικές βαλκανικές χώρες” πρόσθεσε. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε ότι από τις 14 Ιουλίου, “όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από τον Προμαχώνα στη χώρα, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδό τους στην Ελλάδα”.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης της ειδικής φόρμας plf περιορίζεται σε 24 ώρες (από 48 ώρες) πριν από την άφιξη στην Ελλάδα. Ακόμη, όπως είπε ο κ. Πέτσας, ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. “Για τον λόγο αυτόν δεκάδες κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτής και της ΕΛ.ΑΣ. θα πραγματοποιήσουν πάνω από 300 ελέγχους σε όλη τη χώρα μέχρι την Κυριακή” τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

“Η κυβέρνηση αξιολογεί συνεχώς όλα τα δεδομένα και λαμβάνει τις αποφάσεις της με γνώμονα την προστασία της Δημόσιας Υγείας”, κατέληξε ο κ. Πέτσας.

Τουλάχιστον 29 κρούσματα στον Προμαχώνα

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι τουλάχιστον 29 τουρίστες που είχαν εισέλθει στη χώρα μας τις προηγούμενες ημέρες, από τον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ταξιδιώτες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.