Ο Μαρινάκης επιστρέφει στον Μητσοτάκη τα χρήματα από το «Μένουμε Σπίτι»

Με μια ανακοίνωση που εγείρει μείζον πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση, η Alter Ego Media του Βαγγέλη Μαρινάκη γνωστοποίησε ότι επέστρεψε τα κονδύλια της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι» που της είχαν χορηγηθεί με βάση την λίστα Πέτσα.

Στην ανακοίνωση του ομίλου αναφέρεται ότι η επιστροφή των χρημάτων γίνεται «επειδή δεν συντασσόμεθα με τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων της καμπάνιας «Μένουμε στο σπίτι» και επιπροσθέτως, επειδή θέλουμε να δηλώσουμε με ευθύ και καθαρό τρόπο την ανεξαρτησία μας από κρατικούς πόρους και αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές…».

Ένα 24ωρο νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριζε σε συνέντευξή του στον Σκάι πως δεν υπήρξε κάποιο λάθος στη διανομή και όλα έγιναν σωστά, «χωρίς πολιτική παρέμβαση», βάζοντας και επίσημα τη δική του «σφραγίδα» στη λίστα – σκάνδαλο. Η κίνηση Μαρινάκη αποτελεί ευθύ μήνυμα προς το Μαξίμου, καθώς αφενός η ανακοίνωση περιέχει σαφείς νύξεις περί απόπειρας χειραγώγησης και, αφετέρου, εκλαμβάνεται και ως προειδοποίηση σε όσους θεωρούν την στήριξη των μέσων του ομίλου προς την κυβέρνηση δεδομένη.

Υπενθυμίζεται πως με βάση την επίσημη λίστα τα μέσα του ομίλου Μαρινάκη είχαν λάβει συνολικά 922.000 ευρώ (MEGA, megatv.gr, in.gr, tanea.gr, tovima.gr, ΤΑ ΝΕΑ, ΒΗΜΑ). Η επιστροφή των χρημάτων και η ανακοίνωση της Alter Ego ήρθαν την ώρα που προαναγγέλλεται, και αναμένεται, μπαράζ αγωγών και από άλλα ΜΜΕ για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η κατανομή του κρατικού χρήματος.

Καυστικό ήταν το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις. «Μετά το φιάσκο της κυβέρνησης με τη δημοσιοποίηση της λίστας της ντροπής, έρχεται και η Alter Ego να επιστρέψει τα χρήματα καταγγέλλοντας μάλιστα αδιαφανείς διαδικασίες», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει: «Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Πέτσας δεν είναι πλέον μόνο βαριά εκτεθειμένοι, αλλά και καταγέλαστοι».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Alter Ego είναι η εξής:

«Τα έντυπα, τα ψηφιακά μέσα και οι τηλεοπτικοί σταθμοί του ομίλου AΛΤΕΡ ΕΓΚΟ από τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου, από την εμφάνιση δηλαδή της πανδημίας και της παρεπόμενης υγειονομικής κρίσης, πολύ πριν αναληφθούν οι όποιες κυβερνητικές πρωτοβουλίες, είχαν τοποθετηθεί και προειδοποιήσει έγκαιρα την κοινή γνώμη για τους κινδύνους που απορρέουν από την διασπορά του ιού.

Αναλυτικά ρεπορτάζ, επιστημονικές καταγραφές, έρευνες, συνεντεύξεις ειδικών επιδημιολόγων και πλήθος σχετικών άρθρων και εκπομπών φιλοξενήθηκαν στις εφημερίδες μας, στις ιστοσελίδες και στους τηλεοπτικούς μας σταθμούς, με μόνο γνώμονα την ορθή και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών. Και χωρίς βεβαίως καμία προσδοκία κρατικών ή άλλων διαφημιστικών εσόδων. Αυτή ήταν η υποχρέωσή μας, αυτήν εκπληρώσαμε και με γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών θα συνεχίσουμε ενημερώνουμε την κοινή γνώμη, καθώς η υγειονομική κρίση εξελίσσεται και συνεχίζει να απειλεί τη χώρα μας.

Επειδή δεν συντασσόμεθα με τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων της καμπάνιας «Μένουμε στο σπίτι» και επιπροσθέτως, επειδή θέλουμε να δηλώσουμε με ευθύ και καθαρό τρόπο την ανεξαρτησία μας από κρατικούς πόρους και αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές, επιστρέψαμε από το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου – τα ποσά που προέκυψαν για τον όμιλό μας από τις σχετικές κρατικές διαφημίσεις.  Προτρέπουμε δε την κυβέρνηση να διαθέσει το επιστραφέν ποσό στις οικογένειες των άνεργων εργαζομένων στα ΜΜΕ.

H ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΤΗΣ ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ»

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.