Μεγάλη δυσαρέσκεια στην κομματική βάση της ΝΔ από τον ελιτισμό του Μαξίμου

Όλο ένα και μεγαλώνει τους τελευταίους μήνες η δυσαρέσκεια στο εσωτερικό της ΝΔ, καθώς η κομματική βάση είναι πλήρως απογοητευμένη από αυτό που εκλαμβάνει ως «ελιτισμό» του Κυριάκου Μητσοτάκη και των στενών συνεργατών του.

Όταν λέμε «βάση» εννοούμε μεσαία στελέχη (για νεολαία και μέλη τοπικών ας μην το συζητήσουμε καλύτερα…) με προσβάσεις τα οποία υπηρέτησαν σε θέσεις προηγούμενων κυβερνήσεων και στα οποία είχαν υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα αξιοποιηθούν. Τελικά όχι μόνο έμειναν «αναξιοποίητα» αλλά την επόμενη ημέρα «ήταν σαν να μην υπάρχουν».

Μάλιστα κάποια από αυτά, προεκλογικά, σπατάλησαν προσωπικό χρόνο και αρκετά χρήματα για να στηρίξουν ακόμα και ως υποψήφιοι βουλευτές την προσπάθεια του Κ.Μητσοτάκη.

Χαρακτηριστική είναι η φράση που ακούγεται όλο ένα και πιο συχνά στο εσωτερικό της ΝΔ, πως στο Μαξίμου «δεν εκτιμούν» όσους χρόνια τώρα τρέχουν για το κόμμα, με προσωπικό κόστος.

Εκτός από τον «ελιτισμό» και την υπεροψία, στον Κυριάκο Μητσοτάκη χρεώνουν και υπέρμετρο συγκεντρωτισμό, καθώς ακόμα και οι επιλογές προσώπων εντός υπουργείων πρέπει να εγκριθούν από τον πρωθυπουργό και τους στενούς του συνεργάτες.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι στη ΝΔ που αναπολούν τις εποχές… Κώστα Καραμανλή, αναφορικά με την ευελιξία που έδινε στους υπουργούς του, τόσο από πλευράς πολιτικής όσο κυρίως την ευχέρεια που είχαν να επιλέγουν τα πρόσωπα που επιθυμούσαν για να στελεχώσουν τα υπουργεία τους.

 

Πάντως στις δύο σοβαρότερες κρίσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση (τουρκική κατάληψη εδάφους στον Έβρο & ταραχές σε Λέσβο και Χίο) σχεδόν κανείς από το κόμμα δεν βγήκε «μπροστά» για να την υπερασπιστεί, κι αυτό λέει πολλά και για τις δύσκολες μέρες που έρχονται…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.