Οι εισαγγελείς δικαιώνουν τον Καμμένο απέναντι στο παρακράτος

Εισαγγελικές πηγές με αφορμή τους διαλόγους Παππαγελόπουλου – Καμμένου

 

Δια χειρός Ιωάννας Μάνδρου (!!) από την Καθημερινή

Με αφορμή τις αποκαλύψεις από την εφημερίδα Παραπολιτικά, εισαγγελικές πηγές σε σχέση με τα δικαστικά γεγονότα που περιγράφονται, δίνουν τη δική τους εκδοχή για το πώς έγιναν τα πράγματα επισημαίνοντας, ότι κινήθηκαν με γνώμονα τη νομιμότητα και χωρίς να δεχθούν εξωθεσμικές παρεμβάσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές:

Ο  εισαγγελέας κ. Ανδρέου χειριζόταν έγκληση του τέως υπουργού Πάνου Καμένου η οποία στρεφόταν  κατά του εκδότη της εφημερίδας Γιάννη Κουρτάκη,του δημοσιογράφου Παναγιώτη Τζένου  και του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη με καταγγελίες για κατασκοπεία εγκληματική οργάνωση εκβίαση συκοφαντική δυσφήμηση κ.λ.π.

Ο εισαγγελέας απέρριψε όλες τις καταγγελίες πλήν της  συκοφαντικής δυσφήμησης ,αδίκημα για το οποίο τελικά ήταν και το μοναδικό  που άσκησε δίωξη.

Στη συνέχεια ο Π.Καμμένος έκανε αναφορά σε βάρος του  εισαγγελέα και ζητήθηκε η εξαίρεση του που απορρίφθηκε από το Δικαστικό Συμβούλιο.

Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας στην υπόθεση Κουρτάκη -Τζένου ,αυτή δεν κινήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, αλλά από την αστυνομία και συγκεκριμένα από το Τμήμα Εκβιαστών  όπου κατατέθηκε η μήνυση . Τα μηνυόμενα πρόσωπα αναζητήθηκαν στα πλαίσια του αυτοφώρου στον Πειραιά με συνδρομή  της εισαγγελέως υπηρεσίας Πειραιώς όχι Αθηνών. Η μοναδική εμπλοκή του τότε προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίου  στην υπόθεση είναι η ενημέρωση ότι θα προσαχθούν στην εισαγγελέα υπηρεσίας Αθηνών , η οποία και αποφάσισε σχετικώς χωρίς ουδεμία παρέμβαση  εκ μέρους του κ. Ζογαραίου ,η άλλου προσώπου. Μάλιστα η μήνυση αφορούσε και εκβίαση  σε βαθμό κακουργήματος και ως προς αυτή την καταγγελία εξήχθησαν αντίγραφα και δεν παρεπέμφθηκε  στον ανακριτή.

Επίσης την επόμενη κατατέθηκε νέα μήνυση για το ίδιο συμβάν από τον υιό του Π. Καμμένου  και ζητήθηκε από την αστυνομία να κινηθεί πάλι αυτόφωρο. Τοτε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας κ. Ζαγοραίος  του  απάντησε  ότι δεν μπορεί για το ίδιο βιοτικό συμβάν να κινηθεί νέο αυτόφωρο. Για τη μη κίνηση εκ νέου της αυτοφώρου διαδικασίας η Εφημερίδα Δημοκρατία κατηγόρησε την  Εισαγγελία Πρωτοδικών  Αθηνών και ο προϊστάμενός της   εξέδωσε δελτίο τύπου προς υπεράσπιση του συνάδελφου που χειριζόταν την υπόθεση.

Τέλος σε ό,τι αφορά για την καταγγελία Κουρτζίδη κατά  του επιχειρηματία Β.Μαρινάκη  ο  τότε διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ζαγοραίος δέχθηκε  δριμεία κριτική  από άλλα Μέσα Ενημέρωσης δεν ασκείται δίωξη για κακούργημα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.