Επίσημο ενδιαφέρον για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας από τις ΗΠΑ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Το πρωί γράφαμε στο enikos.gr για τις ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της διάσωσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Πριν από λίγο, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στο Twitter επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ του enikos.gr, δημοσιεύοντας μάλιστα και το έγγραφο με την επίσημη πρόταση που έφτασε από τις ΗΠΑ για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, μέσω της ΟΝΕΧ Shipyards. «Η επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εξαγορά των Ναυπηγείων Ελευσίνας, μέσω της ONEX Shipyards που έλαβα από τον Adam Boehler της DFC αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών μας με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση και οφείλεται και στην ενεργό συμβολή του Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

Οι ΗΠΑ, μέσω της ενεργοποίησης της DFC για τα ναυπηγεία Ελευσίνας επιβεβαιώνουν δύο στρατηγικούς στόχους. Ο πρώτος είναι ότι υψώνουν επενδυτικό τείχος απέναντι στην κινεζική COSCO και την ρωσική Rosoboronexport (που δια αντιπροσώπων έδειξαν να ενδιαφέρονται για την απόκτησή τους) κι ο δεύτερος ότι θέλουν να μετατρέψουν τα ναυπηγεία σε κύριο σταθμό συντήρησης κι επισκευής των πλοίων του 6ου Στόλου.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.