Έχει σπάσει όλα τα κοντέρ η ανικανότητα του επικοινωνιακού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ

Βεβαίως το συγκεκριμένο γεγονός της διάθεσης των 20 εκατομμυρίων είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο που πλήττει άμεσα την δημοκρατία, αλλά καθώς φαίνεται η πραγματικότητα και πάλι θα αντιστραφεί και θα έχει την ίδια τύχη με την Νοβάρτις. Απλώς οι κατήγοροι θα μετατραπούν σε κατηγορούμενους.

Η ανικανότητα των εκάστοτε υπευθύνων του Συριζα στον τομέα της επικοινωνίας είναι παροιμιώδης. Έχασαν την μεγάλη ευκαιρία για μια πραγματικά δημόσια ΕΡΤ με κύρος και αξιοπρέπεια, χάλασαν την προσπάθεια για τις άδειες των καναλιών και ακόμα πάρα πέρα έχασαν τις εκλογές για λόγους καθαρά επικοινωνιακούς και αυτό ακόμα δεν τόχουν καταλάβει.

Σήμερα η χώρα κυβερνάται με γνώμονα την επικοινωνία και το «θεικό» προφίλ του κου Μητσοτάκη. Καθημερινά γίνονται απίστευτα πράγματα στην δημόσια ζωή, έρχονται τα πάνω κάτω με θράσος και κυνισμό, απλώς γιατί μπορούν εφόσον ελέγχουν το σύνολο των μίντια της χώρας. Ουδέποτε στα μεταπολιτευτικά χρονικά ο τόπος αντιμετώπισε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα ενημέρωσης και δημοκρατίας.

Δυστυχώς για την προοδευτική παράταξη της χώρας οι υπεύθυνοι του Σύριζα δεν εννοούν να καταλάβουν ότι η επικοινωνία με την πολιτική είναι έννοιες αλληλένδετες και δεν γίνεται η μία χωρίς την άλλη.

Είναι εντυπωσιακό ότι δεν υπήρξε ούτε ένας που να σκέφτηκε στοιχειωδώς πολιτικά, πως ακόμα και αν αυτό το σποτ δεν στοχοποιούσε συλλήβδην όλους τους δημοσιογράφους, η απάντηση από την αντίπαλη πολιτικά πλευρά θα ήταν ότι στοχοποιεί όλους τους δημοσιογράφους!

Είναι επίσης εντυπωσιακό πως δεν υπήρξε ούτε ένας που να σκέφτηκε στοιχειωδώς επικοινωνιακά πως ένα μήνυμα που γενικεύει και κατηγορεί συλλήβδην όλους τους δημοσιογράφους για χρηματισμό, δεν πείθει και δεν έχει καμία επικοινωνιακά ελπίδα, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν το σύνολο των μίντια της χώρας ελέγχονται από τον πολιτικό αντίπαλο.

Για την αριστερά η επικοινωνία δεν είναι ένα εργαλείο εξαπάτησης της κοινής γνώμης όπως το χρησιμοποιεί η κυβέρνηση και η ΝΔ. Η αριστερά οφείλει να λέει πάντα την αλήθεια και όταν γενικεύει σαρωτικά πως οι δημοσιογράφοι χρηματίζονται αυτό δεν είναι αλήθεια. Επίσης χωρίς τον σωστό επικοινωνιακό τρόπο χάνεται η αλήθεια.

Θα πει κανείς, μα τα μίντια είναι εχθρικά απέναντι της, πώς να κοινοποιήσει την αλήθεια για να την μάθει ο κόσμος; Ο κόσμος γνωρίζει μόνο αυτό που ακούει και αυτό εκφράζει και στις δημοσκοπήσεις. Εντάξει. Όμως υπάρχουν ακόμα πολλές δυνατότητες. Τα σποτάκια είναι ένα μικρό παράδειγμα μαζικής ενημέρωσης, αρκεί να συνδυάζουν στοιχειωδώς το πολιτικό με το επικοινωνιακό κριτήριο και να διασφαλίζουν μια αισθητική αρτιότητα.

Δυστυχώς όμως, όταν στην προοδευτική παράταξη της χώρας έχουν πάρει τα αριστερόμετρα στα χέρια για το ποιος είναι πιο αριστερός, αν ο Σύριζα μπορεί να κυβερνήσει με το 4%, τότε η επικοινωνία θεωρείται αβάσταχτη πολυτέλεια. Όμως δεν γίνεται κάθε φορά ο Τσίπρας να χτίζει και οι άλλοι να γκρεμίζουν. Είναι μεγάλο κρίμα και άδικο αυτό όχι μόνο για την αριστερά αλλά και για ολόκληρο τον τόπο.

ΠΗΓΗ: anoixtoparathyro.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.