Πρωτοφανές χαστούκι της ΤτΕ στην κυβέρνηση για τις παρατράπεζες που θα έδιναν δάνεια ακόμα και σε αιτούντες άσυλο!

Μία πρωτοφανής απόπειρα της κυβέρνησης, να δώσει εκατομμύρια ευρώ με αδιαφανείς διαδικασίες, σταμάτησε εν τη γένεση της. Το απίστευτο σχέδιο, στα ψιλά γράμματα περιελάμβανε την δανειοδότηση με 25.000 €, ακόμα και ατόμων που αιτούνται άσυλο! Πρακτικά, μιλάμε για μετανάστες

που θα πήγαιναν, ενώ δεν έχει εγκριθεί ακόμα η αίτηση ασύλου τους, θα έπαιρνα τα λεφτά με αδιαφανείς διαδικασίες και μετά θα τους ψάχναμε. Αυτό ανοίγει κερκόπορτα για μία φάμπρικα όπου τύποι με πλαστά χαρτιά θα τσέπωναν τα 25 χιλιάρικα, θα έδιναν τα 20 στους επιτήδειους και μετά θα ανακαλύπταμε ότι δεν δικαιούνται άσυλο. Φυσικά κάποια εκατοντάδες εκατομμύρια θα είχαν χαθεί και θα είχαν καταλήξει σε τσέπες κυκλωμάτων.

Ενστάσεις για την επικείμενη δημιουργία παρατραπεζών που θα δίνουν αδιαφανώς χρήμα σε φίλους και ημετέρους διατύπωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, την οποία η κυβέρνηση όρισε ως επόπτη της όλης διαδικασίας χορήγησης των περιβόητων μικροπιστώσεων!

Μιλώντας στη Βουλή επί του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που ανάβει το πράσινο φως σε μικρά πιστωτικά ιδρύματα να δρουν ανεξέλεγκτα, χορηγώντας κατά το δοκούν δάνεια έως 25.000 ευρώ, η Σπυριδούλα Παπαγιαννίδου, διευθύντρια Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της Τραπέζης της Ελλάδος, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχουν έλεγχος και αξιολόγηση των μετόχων αυτών των εταιριών.

«Πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να αποκλείσουμε εκείνους οι οποίοι πάνε με την πρόθεση να κάνουν ξέπλυμα χρήματος, υποκρύπτοντας εγκληματικά στοιχεία», ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος της Τραπέζης της Ελλάδος, αποκαλύπτοντας την ύπαρξη… σκιών για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος μέσα από τη δήθεν φιλοαναπτυξιακή πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Όλα τα εχέγγυα

Απαντώντας, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός πέταξε την μπάλα στην εξέδρα, υποστηρίζοντας ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει όλα τα εχέγγυα για να ελέγξει τις εταιρίες που θα μπουν στη διαδικασία, ωστόσο η κυρία Παπαγιαννίδου επανήλθε, καταγγέλλοντας ότι το νομοσχέδιο δεν παρέχει τη δυνατότητα οποιασδήποτε αξιολόγησης καταλληλότητας κανενός μετόχου!

Μένει να δούμε εάν το υπουργείο λάβει υπόψη τις αντιδράσεις και προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις, έως την ψήφιση του νομοσχεδίου από την ολομέλεια.Το απίστευτο σχέδιο, στα ψιλά γράμματα περιελάμβανε την δανειοδότηση με 25.000 €, ακόμα και ατόμων που αιτούνται άσυλο! Πρακτικά, μιλάμε για μετανάστες που θα πήγαιναν, ενώ δεν έχει εγκριθεί ακόμα η αίτηση ασύλου τους, θα έπαιρνα τα λεφτά με αδιαφανείς διαδικασίες και μετά θα τους ψάχναμε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.