Ανασχηματισμός: Λήξη συναγερμού για την ώρα – Πότε θα γίνει

Λήξη συναγερμού” έφεραν οι πληροφορίες από συνεργάτες του Πρωθυπουργού που άφησαν να διαρρεύσει πως ο ανασχηματισμός δεν είναι στις προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις “επόμενες εβδομάδες”. Τη σχετική συζήτηση είχε πυροδοτήσει αποστροφή του Πρωθυπουργού σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στο Ισραήλ, καθώς είπε πως προτίθεται να προχωρήσει σε “διορθωτικές κινήσεις”.

Η αναφορά προκάλεσε “έκρηξη” σεναριολογίας πως επίκεινται αλλαγές ακόμα και τα επόμενα 24ωρα, ενώ αναπόφευκτα οδήγησε σε κατέβασμα των μολυβιών από υπουργούς. Βάσει των πληροφοριών που διέρρευσαν, υπήρξε η επισήμανση ότι ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς να… πιάσουν ξανά τα μολύβια και να μην περιμένουν αλλαγές. Βασικό κριτήριο για εκ νέου ακύρωση των σεναρίων περί ανασχηματισμού, σύμφωνα με την “Καθημερινή”, είναι το γεγονός ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί το χρηματοδοτικό πακέτο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη σχολίαζαν σχετικά ότι αν δεν κλείσει αυτό το μέτωπο δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές, καθώς ο ανασχηματισμός θα πρέπει να “κουμπώσει” πάνω στο χρηματοδοτικό πακέτο, που είναι κομβικής σημασίας για την επόμενη μέρα. Συνεπώς τα σενάρια μπαίνουν και πάλι στο συρτάρι μέχρι νεωτέρας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.