Μηταράκης: Κάποιος είπε στους πρόσφυγες να πάνε στην πλατεία Βικτωρίας

Αναφορικά με τις χθεσινές εικόνες στην πλατεία Βικτωρίας, όπου περίπου δέκα οικογένειες προσφύγων με μικρά παιδιά κατασκήνωσαν, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης υποστήριξε σε συνέντευξή του στο Mega, ότι πρόκειται για 60 άτομα που προέρχονται από τη Μυτιλήνη, έχουν πάρει άσυλο και θα έπρεπε να έχουν υποβάλει αίτημα στο πρόγραμμα «Ήλιος» για να πάρουν την επιδότηση που δικαιούνται. “Κάποιος τους είπε να πάνε στην πλατεία Βικτωρίας” τόνισε.

“Έχουν εξέλθει από τις δομές ήδη 2.000 δικαιούχοι την πρώτη εβδομάδα” ανέφερε. Στο σημείο βρέθηκαν ο διοικητής και ο υποδιοικητής της υπηρεσίας πρώτης υποδοχής, οι οποίοι προσέφεραν προσωρινά καταλύματα σε όλους τους πρόσφυγες που βρίσκονταν εκεί. “Από αυτούς οι μισοί δέχθηκαν να φύγουν. Χθες πήγαν πολλές συλλογικότητες στην πλατεία και τους πίεζαν να μη φύγουν. Είχε μπει ακόμη και μικροφωνική εγκατάσταση στην πλατεία μου είπαν, θέλω να το επιβεβαιώσετε και εσείς, γιατί κάποιοι θέλουν να εργαλειοποιήσουν τον πόνο 20 ανθρώπων για να κάνουν πολιτικό θέμα, ενώ προσφέρει τη δυνατότητα από χθες να μεταφερθούν στη δομή στον Ελαιώνα” συμπλήρωσε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.