Πρωτοφανή πράγματα στο σκορποχώρι του ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σκουρλέτης αποδομεί τον Τσίπρα, ο οποίος απλά παρακολουθεί

Πρωτοφανή είναι όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ. Την στιγμή που η κυβέρνηση αλωνίζει σπαταλώντας τα χρήματα του ελληνικού λαού, την ώρα που μια παρέα εντός κόμματος που βρίσκεται στον κόσμο της αγωνίζεται αποκλειστικά για τα συμφέροντα ενός εκδότη, τη στιγμή που η χώρα έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά από διεθνείς προκλήσεις στα πεδία των διεθνών σχέσεων, της γεωπολιτικής σκακιέρας και της πανδημίας, ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, βρήκε την ευκαιρία να αποδομήσει τον Αλέξη Τσίπρα και την πρόσφατη τοποθέτησή του για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Και εδώ που τα λέμε καλά κάνει ο Σκουρλέτης, αφού έχει απέναντί του μία ηγεσία αδύναμη και άτολμη να αναλάβει πρωτοβουλίες και να αντιδράσει στα πρωτοφανή φαινόμενα αποσύνθεσης τα οποία οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε νέα συρρίκνωση των εκλογικών ποσοστών του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας από το Φόρουμ των Δελφών προανήγγειλε ότι θα προχωρήσει στο πολιτικό σχέδιο μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνοντας το ρόλο του «ηγέτη» που τού αναλογεί.

«Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι στους ηγέτες αναλογεί να παίξουν κάποια στιγμή έναν ρόλο ιστορικό και πρέπει να ξεπεράσουν τις προσωπικές αγάπες ή τους θυμούς και να προχωρήσουν μπροστά», είχε επισημάνει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Προσωπικά, αλλά νομίζω πως και συνολικά, ο χώρος μας ποτέ δεν υιοθέτησε τα μοντέλα προσωποπαγών κομμάτων» απάντησε χθες ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος πρόσθεσε με νόημα: «Νομίζω ότι ένα κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο φιλοδοξεί να είναι η επόμενη κυβέρνηση, ένα κόμμα που άσκησε διακυβέρνηση, αν θέλει να αυτοπροστατεύεται και να μην κινδυνεύει να διολισθήσει σε ένα κόμμα όπως ήταν παλιά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, απαιτείται να έχει ένα ειδικό βάρος».

«Έτσι θωρακίζεται και έναντι των ισχυρών οικονομικών κέντρων και της διαπλοκής. Όταν οι ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων δεν πατάνε γερά στα πόδια τους, μέσα από τέτοιου είδους πολιτικά υποκείμενα όπως αυτό που περιέγραψα, τότε πολύ εύκολα καθίστανται και όμηροι των ισχυρών οικονομικών κέντρων. Αυτό μας δείχνει η πορεία του εγχώριου δικομματισμού από ένα σημείο και έπειτα» ανέφερε με νόημα ο Πάνος Σκουρλέτης.

Με την τελευταία αυτή τοποθέτηση ο Πάνος Σκουρλέτης άφησε να εννοηθεί ότι το κόμμα που οραματίζεται ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι «όμηρος των οικονομικών συμφερόντων και κέντρων».

«Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να γίνει ο αποκλειστικός εκφραστής του χώρου από την Αριστερά μέχρι την Κεντροαριστερά. Αυτές οι αντιλήψεις εκφράζουν ηγεμονισμό και νομίζω ότι τελικά είναι ατελέσφορες» κατέληξε ο Πάνος Σκουρλέτης διαφωνώντας ανοιχτά με το διαδικαστικό πλαίσιο του μετασχηματισμού του κόμματος.

Όσο για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ; Ας πρόσεχε. Εδώ και χρόνια και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε, η ηγεσία δεν έκανε τίποτα στο πεδίο του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Ο τολμηρός να αντιπαρατεθεί με τους δανειστές, το κατεστημένο και τη Δεξιά, Αλέξης Τσίπρας, δείχνει αδύναμος να κοντρολάρει μία περιθωριακή δράκα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα με όσα έπρεπε να έχει ήδη κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, χάιδεψε και με το παραπάνω τις παρεούλες που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ κομπάρσο και ουραγό των πολιτικών εξελίξεων, όπως ακριβώς είχαν μάθει τα… ξέγνιαστα χρόνια του 4%.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.